Terörist Elif Sultan Kalsen Taksim'deki eylemde başarılı olamayınca ölüm çatışmasına gönderildi ve hayatını kaybeden kadın terörist bugün defnedildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesine saldırıda ölü ele geçirilen terörist Elif Sultan Kalsen tanıdık bir isimdi.


2012'DE CANLI BOMBA OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ

Kalsen, örgüt tarafından 2012'de canlı bomba olarak görevlendirildi. Ancak, eylem planları polisin eline geçti. Kalsen'in Yunanistan'ın Lavrion kampında "fedai eylemi" adını verdikleri canlı bomba eğitimi aldı. Aranmaya başlanan Kalsen örgüt tarafından canlı bomba olmadığına dair basın açıklaması yapmaya zorlandı.


TELAFİ EYLEM İÇİN AİLESİ ÖNE SÜRÜLDÜ

6 Ocak 2015 tarihinde, İstanbul Sultanahmet'teki polis noktasına bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Örgüt 'Kalsen yaptı' dedi. Ancak bir süre sonra saldırganın Kalsen değil IŞİD yanlısı Çeçen bir kadın olduğu ortaya çıktı. Adı örgüt tarafından bilinçli bir şekilde deşifre edilen Kalsen, köşeye sıkıştı. Kalsen'in verilen örgüt görevini yerine getirmemekle suçlanıp, telafi eylemi yapmadığı sürece ya ailesine zarar verileceği ya da polise ihbar edileceği yönünde tehditlere maruz kaldığı belirlendi. Geçen Şubatta Taksim'de polise saldırıp kaçan Kalsen daha sonra ailesi ve yakınlarının hayatıyla tehdit edilip "ölüm çatışması" olarak adlandırılan Vatan Caddesi'ndeki hain saldırıya yollandı.
Editör: TE Bilişim