Fatih YILMAZ / TOKAT, () - TOKAT'ta Türkiye Kamu Sen üyesi bir grup, hakim ve savcılara verilen zam maaşını gerekçe gösterip kendilerine de yüzde 12 zam istedi. Sendika üyeleri yanında getirdikleri ampulleri kırdı.
Cumhuriyet meydanı valilik önünde bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, 'Hakime savcıya yalakalık, memura kazık', 'Adaletin bu mu AKP' pankartı açtı. Grup adına basın açıklamasını şube başkanı Selim Sarı yaptı. Toplu sözleşme dışında hâkim ve savcıların maaşlarına 1155 TL, akademik personele de 725 ile 835 lira arasında zam yapılmasına karar karar verildiğini hatırlatan Sarı şöyle konuştu:
"Hâkim ve savcılarımızın, bilim adamlarımızın maaşlarının yükseltilmesi elbette hepimizin isteğidir. Akademisyenlerimizin yıllardır ihmal edildiğini her zaman söyledik. Yapılacak zamdan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Ama bizim talebimiz, bütün memurların ve emeklilerin sorunlarının çözülmesi yönündedir. Memurların özellikle 2014 yılında yaşadıkları ekonomik hak kayıplarının ele alınıp değerlendirilmesi gerekirken, yalnızca bir kesimin sorunlarına eğilmek, doğru bir yaklaşım değildir. Demek ki istenildiğinde toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkılabilinmektedir. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir. Hâkime, savcıya, akademisyene veriliyorsa, diğer memurlara ve emeklilere neden verilmesin? Üstelik onlara verilen kadar da istemiyoruz. Yüzde 12 artışın anlamı, aile ve çocuk parası hariç en düşük dereceli memura 201 lira, ortalama memur maaşına ise 262 lira zam demektir" dedi.
Grup açıklamanın ardından yanında getirdikleri ampulleri yere atarak kırıp dağıldı.
FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha