MARDİN'de vatani görevini yaparken uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu yaralanan Gazi Jandarma Er Mehmet Sarı’ya devlet övünç madalyası verildi.
Valilik A Toplantı Salonu'nda yapılan madalya törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanı sıra vali yardımcıları, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ile gazinin ailesi katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Gazi Jandarma Er Mehmet Sarı’ya devlet övünç madalyasını Vali Öz verdi.
Törende konuşma yapan Vali Öz, "Şehitlik ve gazilik hem inancımızda, hem de milli kültürümüzde çok değerli konular ve herkese nasip olmayan rütbelerdir. Şehitlerimizin emanetleri bizim için çok kutsaldır. Onlara devlet ve millet olarak sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu madalya beratını Sayın Cumhurbaşkanımızın emaneti olarak onlara tevdi ediyorum. Bu madalya onlar için övünç kaynağı olacaktır" dedi.
2011 yılında Mardin’de vatani görevini yaparken uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu yaralanan Gazi Jandarma Er Mehmet Sarı da törende duygularını dile getirerek, aldığı madalyayı onur ve gururla ömür boyu taşıyacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha