Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki en büyük sorununun hemşire ve personel eksikliği olduğunu söyledi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, bir grup gazetecinin üniversite hastanesindeki yapımı devam edilen inşaatların durumu, hastanede görevli personellerin yeterliliği ve hastanenin genel durumu hakkındaki sorularını yanıtladı. Rektör Yörük, üniversite hastanesinin sağlık hizmet kalitesi olarak üst düzey olduğunu ancak zaman zaman personel sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti.
“HEMŞİRE VE YARDIMCI PERSONEL İHTİYACIMIZ BİZİ EN ZORLAYAN NOKTA”
Sağlık hizmeti sunmanın iki boyutu olduğunu belirten Rektör Yörük, şöyle devam etti:
“Şu anda bizi en zorlayan nokta personel eksikliğidir. Şu an 5 yüz hemşireyle çalışıyoruz, olması gerekli hemşire sayısı bin 300 dür. Mevcut 5 yüz hemşirenin yüz tanesi de doğum izninde bulunuyor. Biz aktif olarak 4 yüz hemşireyle bu hizmeti veriyoruz. Bu anlamda hemşire ve yardımcı personel ihtiyacımız bizi en zorlayan nokta diyebiliriz. Hizmet kalitemiz bunlarla orantılı ama hastanede sürekli geziyoruz, eşim her hafta hastaneyi ve hastaları ziyaret ediyor. Yani aslında hastanemiz bölgede insanımızın beğenmediği kadar değildir. Hastanecilik hizmeti açısından yani sağlıklı, nitelikli, modern, çağdaş tıp hizmeti sunmak açısından hastanemizin eksiklikleri yok, çok ileride bir noktadayız. Bence en önemlisi de bu. Tabi ki algıda önemli, bu günden güne artacaktır.”
“7 GÜN 24 SAAT HER MÜDAHALEYİ YAPABİLEN TRAKYA BÖLGESİNDE TEK HASTANEYİZ”
7 gün 24 saat anjiyografi yapılan, stent takılabilen, beyin anevrizmalarına müdahale edilebilen ve benzeri birçok bölüm açısından Trakya bölgesinde tek hastane olduklarını hatırlatan Yörük, “Bu anlamda mutlaka eksiklerimiz var ama son zamanlarda sağlık bakanımızın desteğiyle iyiye gidiyoruz. Hastanenin daha açıldığı günden itibaren 30 yıldır altyapı sorunları vardı. Bu yazda çok şiddetli yaşadık bunu biliyorsunuz, sinek ve koku zirveye çıkmıştı. Bu konular bugün itibariyle kayboldu. Bütün pencerelerimiz değişti ve sineklikli oldu. Bunun dışında kanalizasyon, hastane yapıldığı günden bu yana ilk defa çözümlendi. Kalıcı ve ileriye doğru, en az 50 yetebilecek çözüm getirildi. Zaten göreve geldiğim süreçte ilk imzam kaloriferin doğalgaza geçişi olmuştu. Tabi bu inşaat yapmak kolay değil. Çalışan bir hastanede, hele üniversitemiz gibi yoğun bir yerde, yazın yoğunluğun daha da arttığı bir yerde inşaat yapmak çok kolay değil. Bu açıdan belli sıkıntılarımız oldu, halkımıza verdiğimiz rahatsızlıklarımız oldu. Ama şunu bilsinler ki bütün bunlar halkımıza çok daha nitelikli kaliteli sağlık hizmet sunmak içindir” şeklinde konuştu.
“60 MİLYONLUK PROJENİN 3’TE BİRİ BİTTİ”
Asansörlerin tümünün yenilendiğini kaydeden Yörük, “Buradan sayın sağlık bakanımıza çok teşekkür ediyorum. 60 milyonluk bir projenin 3’te biri bitti. Bir blok bu sene tamamen onarılacak, diğer bloklara da yavaş yavaş geçeceğiz. Bugün itibariyle bütün altyapı, kanalizasyon işi tamamlandı. Pencere işi ve hasta yatakları bitti. Personel ve hocaların odalarındaki camlar bitmek üzeredir. Asansörlerin ikisi bu hafta bitiyor, peyderpey diğerlerini de temizlenmiş olarak teslim alacağız. Çok ciddi bir altyapı çalışması yaptık ve bu çalışmalar en az 2 yıl daha devam edecek. Tabii ki rahatsızlık veriyoruz, ama bütün bunlar halkımızda biliyor ki onlar içindir. Her odada banyo ve tuvalet olacak. Mesela bugün 9’uncu ve 8’inci kata geçildi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha