Tunceli' ye bağlı Sinan köyünde özel bir şirket tarafından taş ocağı açılmasını istemeyen köylüler, taş ocağının açılacağı yerde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Tunceli'de merkeze 10 kilometre mesafedeki Kocakoç Köyü sınırları içerisinde bulunan Sinan-Pah Kalesi yakınlarında  taş ocağının yapım aşaması için tarafından gönderilen araçlar çevredeki ormanlık alana şantiye kurmaya çalıştı.

Haberi duyan köylü halkı, şantiye alanına vararak, iş makinelerinin önünde yapım aşamasını engellemek için oturma eylemi başlattı. Tunceli' de haberi alan jandarmanın alana gitmesi ile olay iyice karıştı. Ara bulmaya çalışan jandarma, "Biz kanunun dediklerini, bize verilen kanuni emirleri uygularız. Sizler de hukuksal haklarınızı tabi ki arayacaksınız. Ama bu taş ocağı tamamen hukuka uygun kurulmuş. Lütfen iş makinelerine engel olmayın" dedi. 

“DERSİMDE TAŞ OCAKLARI VE MADEN OCAKLARI İSTEMİYORUZ”
pankartı açan köylüler adına açıklama yapan Abdullah Güler, taş ocağının sadece kendi köylerini değil, civardaki tüm köyleri etkileyeceğini belirterek, “Burada insanlar tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Bu ocak açılırsa burada tarım, hayvancılık, arıcılık yapılamaz. Köylerimizde taş ocağı istemiyoruz. Burayı terk etmemizi istiyorlarsa taş ocaklarına barajlara verelim” dedi.

Sonuç olarak köylünün oturma eylemi süregelirken, özel şirketin çalışmaları da tam gaz dvam ederken, jandarma ise önlemlerini alıp, ara bulmaya çalışıyor.



 

Editör: TE Bilişim