Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - KAMU-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyeleri, Kırıkkale'de Hüseyin Kahya Parkı önünde bir araya gelip, basın açıklaması yaptı. Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği basın açıklamasından önce şehitler için dua edildi, ardından da memur maaş zamları protesto edildi.
Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı A. Yücel Karabacak yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki bugün evlatlarımızı feda ederek, hayatlarımızdan vazgeçerek yaşatmaya çalıştığımız devletimizin, adına açılım denen bir ihanet projesi çerçevesinde soysuzların oyuncağı haline getirilmiştir. Aldığı tavizlerle iyiden iyiye azan terör örgütü, hain pusularını sokak ortası infazlarıyla devam etmektedir. Nitekim geçtiğimiz gün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 yiğit evladımızı daha teröre ve açılıma kurban verdik. Başta geçtiğimiz gün şehit olan 3 gencimiz olmak üzere bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.
Karabacak, memura verilen zamların komik olduğunu da belirttiği basın açıklamasında, "Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2.6 milyon kamu görevlisi ve 1.9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumdadır. Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkum edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin haklı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı. Memurlar kaderine terk edildi. Bütçede memurlara ayrılan kaynağın 2.97 milyar TL'si hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı. Maaşlara yansıyan 123 TL'lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha