Yurdun bir çok ilinde kar yağışı görülüyor. Yağışların pazar günü sona ermesi bekleniyor İşte önümüzdeki 5 gün için il il meteorolojik durum:

Meteoroloji'den 5 günlük tahmin

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda etkili olan karyağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Merkeze bağlı Tekir Mahallesi ve Püren geçidi mevkilerinde, kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücülerin yolda kalması karayolunda ulaşımın aksamasına neden oluyor. Sabah başlayan yoğun kar yağışı yüzünden Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun kapanmaması için yoğun çaba harcanıyor.

Kırklareli

Kırklareli'nde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.Yağış özellikle Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda görülüyor.

Karayolları 15'inci Şube Şefliği ekipleri, bu bölgelerde yolların ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma ekipleri de sürücüleri, araçlarının lastiklerine zincir takması konusunda uyarıyor.

Demirköy'de zaman zaman etkili olan fırtına nedeniyle birçok ağaç devrildi. İl merkezinde hava sıcaklığının 5 derece ölçüldüğü Kırklareli'nde karyağışının gün boyu aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Konya

Gece saatlerinde etkili kar ve tipiden dolayı kapanan Konya'yı Ankara, Aksaray, Afyonkarahisar ve Antalya'ya bağlayan yollar, aralıksız sürdürülen çalışmaların ardından trafiğe açıldı.Konya ve çevresindeki kar yağışı ve şiddetli tipi, trafiği olumsuz etkiledi. Kapanan Konya'yı Ankara, Aksaray, Afyonkarahisar ve Antalya'ya bağlayankarayollarında ulaşım, ekiplerin çalışmaları sonucunda yeniden sağlandı.Yer yer gözlenen buzlanma nedeniyle sürücüler, dikkatli olmalarıyönünde uyarılıyor.

Kütahya

Kütahya'da, gece saatlerinden itibaren başlayan karyağışı, yüksek kesimlerde yaklaşık 10 santimetre kalınlığa ulaştı.Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kent merkezi veyüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, kent merkezinde soğuk havaya nedenoldu.Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Bugünaralıklarla devam edecek kar yağışının pazartesi günü de etkili olacağıbelirtildi.Hava sıcaklığı bugün gün içerisinde 2 derece olması beklenirken, gecede sıfırın altında 1 derece olması tahmin ediliyor. Ayrıca hissedilen havasıcaklığı ise sıfırın altında 5 olarak değerlendiriliyor. Sıcaklıkların, salıgünü mevsim normallerine dönmesi öngörülüyor.Öte yandan, Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafındanson bir hafta içerisinde kentteki cadde ve sokaklara dikilen çiçeklerin, karla birleşince adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Karaman

Karaman'da gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.Kent merkezinde devam eden kar yağışı 15 santimetreyi geçti. Bölgededevam eden kar yağışı, tipiye dönüştü.İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde de yoğunkar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.Trafik ekipleri, Mersin istikametine giden araçların zincirsizgeçişine izin vermiyor. Büyük araçlar ise bölgedeki tesislerde bekletiliyor.Karayolları ekipleri, yolda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına isedevam ediyor.

Yozgat

Karayolları 65. Yozgat Şefliği'nden alınan bilgiye göre, dün gecedenbu yana etkisini artıran kar yağışı ve tipi nedeniyle, Yozgat-Ankara,Yozgat-Kayseri ve Yozgat- Sivas karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.Karayolları ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğüYozgat-Sivas karayolundaki Muslubelen mevkisinde trafik kontrollü sağlanıyor,tırların geçişine izin verilmiyor.Trafik ekipleri zincir ve çekme halatı bulunmayan araçlara da geçişizni vermiyor.Kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Aralıksız devameden yağış sonrasında şehir merkezinde belediye, köy yollarında ise İl Özelİdaresi ekipleri çalışmalara başladı.Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler trafikte zor anlaryaşadı, hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Sivas

Sivas'ta sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı, hayatıolumsuz etkiledi.İlkbahar ilk gününde etkili olan kar yağışına hazırlıksız yakalananvatandaşlar, zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle sürücüler trafikteilerlemekte güçlük çekti.Yağışın ardından yüksek kesimler beyaza büründü.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sivas'ta karyağışının aralıklarla pazar ve pazartesi günleri de etkisini sürdürmesi, havasıcaklığının pazartesi sıfırın altında 7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
Editör: TE Bilişim