Süleyman Demirel Üniversitesi'nde kendisini MİT mensubu olarak tanıtan bir şahıs, rektörlük seçimleriyle ilgili yasa dışı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Sahte MİT'çinin sorgusu devam ediyor.

Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çalışanı olarak tanıtarak, gelecek hafta yapılacak rektörlük seçimleriyle ilgili yasa dışı faaliyette bulunduğu iddia edilen kişi, gözaltına alındı.


Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, SDÜ'de önümüzdeki hafta yapılacak rektörlük seçimleriyle ilgili bazı kişilerin kendisini MİT çalışanı olarak tanıtıp öğretim üyelerini yönlendirdiği iddiasıyla ilgili çalışma başlattı.


Çalışmanın ardından Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, kendisini MİT çalışanı olarak tanıtan ve devlet büyüklerinin adını kullanan bir kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelinin, işlemleri devam ediyor.


Soruşturma kapsamında SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde de polis ekiplerince arama yapıldı. Soruşturmanın devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği iddia edildi.
Editör: TE Bilişim