Sakarya üniversite kampüsü yoğun kar nedeni ile bir süre kapalı olarak kaldı. Öğrenciler gerek okullarda, gerek yollarda gerek ise araçlarda mahsur kalarak zor anlar yaşamak zorunda kaldılar.  yaklaşık 2 ila 3 saat arası bekleyen öğrenciler Sakarya Kar engeline takılarak evlerine ulaşım sağlamadılar. Sakarya da kar ne kadar devam edecek ve  Sakarya yol durumunu ise sitemizden takip edebilirsiniz

Sakarya’da etkili olan kar yağışı, Sakarya Üniversitesi kampüs yolunu ulaşıma kapattı. Okuldan çıkan öğrenciler yollarda mahsur kalırken, birçok maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
Yurdun her bölgesinde etkili olan kar yağışı, Sakarya’da da sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Aralıksız yağan kar, Sakarya Üniversitesi kampüs yolunda ulaşıma engel olurken, trafik polisleri ve ekipler şehrin her bölgesinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.
Aralıksız devam eden kar yağışı, Sakarya Üniversitesi kampüsünü beyaz örtüyle kapladı. Hususi otomobiller ve yolcu otobüsleriyle okula giden öğrenciler, dönüş yolunda karla kaplı yollarda mahsur kaldı. Yolcu otobüsüyle evlerine gidecek olan öğrenciler ise ulaşıma kapalı yolda yürüyerek okulu terk etti. Kış lastiği olmayan otomobiller karla kaplı yolda gitmekte zorluk çekerken, kimi sürücüler ise otomobillerini park edip yola yürüyerek devam etti.
Arkadaşlarıyla birlikte okuldan çıkışta yolda mahsur kalan Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden Arif Balta, “Okuldan çıktık işte bildiğiniz gibi, burada mahsur kaldık. Açılırsa bir an önce eve gitsek iyi olacak. Sınavdan çıktık, son saatlerde böyle oldu. Allah’tan bu saatten sonra sınav yok. Biz de bekliyoruz işte. Yaklaşık iki saattir buradayız” dedi.
Öte yandan yaklaşık 3 saattir kapalı olan kampüs yolu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi kar küreme ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu açıldı. Kış lastiği olmayan otomobilleri kampüse çıkarmayan polis ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda da uyarıyor.
(İHA)
Kaynak: iha