Yurdun dört bir köşesi bugün aralıksız devam eden yağmurlara teslim! Aralıksız bir şiddetle yağan yağmur sonucunda yağmur suları sele döndü. Şanlıurfa ilinin Siverek İlçesinde bastıran yoğun yağmur sonucunda sel hem müstakil evleri vurdu hem de bir hastanenin acil servisini kullanılamaz hale getirdi.

Şanlıurfa'nın nın Siverek yaşanan etkili olan sağanak yağış birçok evi ve iş yerini su içinde kalmasına neden oldu. Akşam saatlerinde şiddetlenen yağış ilçe merkezinde caddeleri dereyedöndürdü. Bazı evlerin yağmur suyu ile dolması vatandaşları gece mahvetti. Ellerine kovalarıyla evlerindeki suyu dışarı atmaya çalışan vatandaşlar dizlerine kadar yağmur suları içinde kaldı.

Özelikle İlçenin Ayvanat mahallesinde ve diğer mahalle ve sokaklarda evin ve işyerlerini su basan Vatandaşın yardımına mahalle muhtarları yetişti. Evdeki suyu tahliye etmek için kovalar ile suyu dışarı döken vatandaşlar yetkililere ve belediye ekiplerine isyan etti.

Mahalle muhtarı Habeş Akgül “ Yağmur yağdığı dakika birçok ev ve işyerini sular basıyor, ilçe belediyesine başvuruda bulunduk, büyükşehir belediyesine sevk ediyorlar, ŞUSKİ’yi arıyoruz belediye baksın diyor ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi.

Mahallenin yardımına yetkililer gelmeyince muhtar Akgül, kovayı eline alıp evdeki suyu tahliye eden vatandaşlar ile birlikte çalıştı. Evini su basan ev sahibi ise yaşananlara isyan ederek “Saatlerce ekip bekliyoruz ama gelen giden olmadı.” dedi.
Editör: TE Bilişim