Ezgi ÇAPA  - İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL, () VALİDEBAĞ Korusu’nun yanında  bulunan ve otopark alanı olarak kullanılan arazinin imara açılmasına ilişkin İstanbul 7. İdare Mahkemesi’ne başvuran avukatlar, 178’inci parselde verilen yürütmeyi durdurma kararında ‘sehven’ hata olduğunu savunarak kararın güncellenmesini istemişti. Konuyla ilgili olarak bugün bir basın açıklaması yapan avukat Gülsüm Özdemir,  mahkemenin “benim kararım çok nettir’, ‘o yerdeki inşaatın durdurulmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdim, o yüzden düzeltmeye gerek görmüyorum’ dediğini iletti.

Validebağ Gönüllüleri ve mahalle sakinlerinin avukatı Gülsüm Özdemir, İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nin Validebağ korusunun bitişinde bulunan cami inşaatının yürütmeyi durdurmasına ilişkin verdiği kararı güncellemeye gerek duymadığını ifade etti. Kararın güncellenmesi için dün mahkemeye giden Özdemir, şunları söyledi:

 “Mahkeme ‘benim kararım çok nettir’ dedi. ‘178’inci parselin güneyindeki tescil dışı alana karşı açılmış davada o yerdeki inşaatın durdurulmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdim, o yüzden düzeltmeye gerek görmüyorum’ diyorlar” açıklamasında bulundu. Yürütmeyi durdurma kararının çok net olduğunu vurgulayan Özdemir “Bizim açımızdan ve mahkeme açısından çözümsüzlük yok. Durum çok net. Arsayla ilgili yürütmeyi durdurma kararımız var, uymayan belediye var. Durum budur. Başka bir süreç başlatmamız gerekiyor, çünkü arkamızda suç işleniyor. Yargı kararları tanınmıyor. Polis ve zabıta korumasında suç işleniyor.” şeklinde konuştu. Özdemir gerilimin ortadan kalkması için mahkemenin arazi ile ilgili nihai karar verene kadar beklemesini istediklerini söyleyerek “Hukukçu belediye başkanını mahkeme kararlarına uymaya davet ediyoruz.”

(FOTOĞRAF)

 

Kaynak: dha