Sinan HARMANCI/ AMASYA,() - AMASYA Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olan ve tekerlekli sandalyede yaşam mücadelesi veren 15 yaşındaki Murat Saraç'ı ziyaret ederek, birlikte yemek yedi. Vali Çomaktekin, Murat Saraç'ın Mevlana Türbesi ziyareti isteğinin yerine getirileceğini söyledi.
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Taşova İlçesi'nde yaşayan bedensel ve zihinsel engelli Murat Saraç ve ailesine yemek verdi. Yemeğe Taşova Kaymakamı Emin Kaymak ve bazı protokol üyeleri de katıldı. Vali Çomaktekin, "Murat kardeşimizi çok seviyoruz. Devletimiz sosyal devlet olmanın gereklerini en iyi şekilde sağlamaya çalışıyor. Engelli kardeşlerimizin daha sağlıklı, huzurlu, konforlu bir ortamda yaşayabilmeleri, toplum içinde daha çok yer alabilmeleri için önemli projeler yapılıyor. Murat kardeşimiz de bu imkanlardan en iyi şekilde istifade ediyor. Tabi her şeyden önce ailesi büyük bir özenle Murat kardeşimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilmek ve onun mutlu olması için mücadele ediyor. Aynı şekilde öğretmeni de haftanın belirli günlerinde bizzat evine giderek Murat’ın eğitim ve kültür düzeyinin yükselmesi için emek sarf ediyor. Murat zaten çok zeki" diye konuştu.
Murat Saraç'ın Konya'ya gidip Mevlana Türbesini'yı ziyaret etmek istediğini belirten Vali Çomaktekin, kendisine de bu konuda destek vereceklerini ifade ederek, "Murat'ı Konya'ya ailesiyle birlikte göndereceğiz" diye konuştu.

 
FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha