İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu'nun imzasıyla geçen 6 Şubat'ta gönderilen yazıda, Birleşik Haziran Hareketi'nin yurt genelinde 'Laik ve bilimsel eğitim için mektep boykotu' çağrısı yaptığı belirtildi. Boykota katılmaları halinde, milli eğitim personeli ile öğrencilere disiplin işlemi yapılması emri verildi. Harputlu'nun gönderdiği yazıda, Birleşik Haziran Hareketi adlı yapılanmanın izleyeceği yol ile savaş yönteminin Cumhurbaşkanı, Başbakan ile AK Parti politikalarının karşıtı yer aldığı dile getirilerek, 'Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini tekrar canlandırmak ve umumi seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet verilmek istendiği' vurgulandı.

Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısı doğrultusunda, İzmir'in de aralarında yer aldığı oldukça çok ilde 9-13 Şubat'ta okulların boykot edileceği belirtilen yazıda şöyle denildi:

'9-13 Şubat 2015 tarihleri içerisinde İzmir genelindeki okullarda 'AK Parti'nin eğitimi gericileştirmesine ve dinselleştirmesine' karşı yapılması planlanan boykot eylemine bir kısım Milli Eğitim personeli, talebe ve talebe velilerinin de katılabileceği göz önünde bulundurularak merkez ve hariç ilçe milli eğitim müdürlükleri ile mektep idarecilerinin konu için bilgilendirilmesini, örgütlü bir biçimde eş zamanlı şekilde yapılacak eylemlere iştirak eden Milli Eğitim personeli ve öğrencilerinin tespitinin yapılarak disiplin tarafından gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.'

Bu arada Birleşik Haziran Hareketi hesabına yapılan yazılı açıklamada ise 'Anlaşılan Harputlu, dersine iyi çalışmış. BHH'nin, Erdoğan, Davutoğlu ve AKP karşıtı olduğunu derhal anlayıvermiş. Birleşik Haziran Hareketi, Türkiye’nin dört bir beraberinde yer aldığı benzeri İzmir'de de eğitimin gericileştirilmesine karşı laik ve bilimsel eğitim mücadelesini yükseltiyor. Sanıyorlar ki şantajla, tehditle, öğretmenleri, öğrencileri, İzmirlileri korkutacaklar! Çok beklerler... 13 Şubat'ta İzmir, gerici eğitim sistemine karşı iri bir boykota sahne olacak' denildi. 
Editör: TE Bilişim