Van' da işsiz kaldığından sebep psikolojik bunalıma giren, Nazım Al, eşini sokak ortasında vurarak ağır yaraladı. Eşinin boşanma talebini kaldıramayıp, vuran  Al, bugün düzenlenen linç girişiminden polis sayesinde kurtuldu. 
Pişman olduğunu belirten Nazım Al’ın ifadesinde, "Kadınlar çiçektir. Neden ateş ettiğimi bilmiyorum. Böyle olmamalıydı. Pişmanım" dediği belirtildi.

Şiddet gördüğü için 17 ay önce babasının evine dönen ve 3 ay önce eşinden boşanmak için dava açan Necla Al,  Cumhuriyet Caddesi Soydan Kavşağı’nda ayrı yaşadığı eşi Nazım Al ile karşılaştı. Çift kısa süre sonra tartışmayla başladı. Nazım Al, tabancasını çekerek Necla Al’a ateş etti. Ayakları ve omuzlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Necla Al hastaneye kaldırıldı.

Nazım Al kısa süre sonra ekiplerce yakalandı. Sonrasında ise mahkemeye çıkmak için polisler eşliğinde yola koyuldu. Nazım Al’ı çevrede toplanan kalabalık linç etmeye kalkıştı. Polisin tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi kullanarak engellediği öfkeli kalabalığın linç etmesinden kurtardığı Nazım Al, götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandı.






Editör: TE Bilişim