Van' da 4.5 aydır süre gelen acı, bugün daha da kuvvetlendi. Tüm Türkiye' nin canı yandı tıpkı anne baba Aslan çifti gibi. Çünkü Van' da yaşayan küçük Nehir Aslan'ın cansız bedenine 4.5 ay sonra bir bataklıkta rastlandı. Köylü halkının bulduğu küçük Nehir' in cesedi, VAn' da yaklaşık 50 kilometrekarelik alanda aranmasına rağmen evlerinin 50 metre yakınındaki bataklıkta vatandaşlar tarafından bulundu.

Küçük Nehir, tüm imkanlar seferber edilerek, jandarma, AFAD, UMKE, köy korucuları ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 500 kişi tarafından günlerce, özel eğitimli köpekler, insansız hava araçları ve helikopter desteğiyle arandı. Van' ın Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit Mahallesi'nde 4,5 ay önce evinin önünde oynarken kaybolan ve bulunması için, tüm imkanlar seferber edilerek, insansız hava araçları ve helikopterlerin desteğiyle bir haftada 50 kilometrekarelik alan taranmasına rağmen, 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cansız bedeninin evinin 50 metre yakınındaki bataklıktan çıktı. Oysa ki Baba Erkan Aslan, İstanbul' da bir güvenlik kamerasına takılan görüntüde, Nehir Aslan' ın, dilendiriciler tarafından kaçırıldığı idi. Baba Aslan, hemen İstanbul' a gidip, mahalle mahalle kızını aramaya koyulmuştu. Nerden bilebilirdi ki minik yavrusunun 50 metre mesafedeki bataklıkta olduğunu.

DHA' nın verilerine göre;

 BAŞKA YERDE ÖLDÜRÜLDÜ

Nehir'i arama çalışmaları sırasında bölgenin didik edildiği sulama kanalının defalarca arandığını belirten bir güvenlik yetkilisi, küçük kızın başka yerde öldürüldükten sonra yakın bir zaman önce buraya getirilip atıldığı ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.
Minik Nehir'in kaçırıldığına ilişkin elde önemli ipuçları bulunduğu, jandarmanın köyde bir çok kişinin yeniden ifadesine başvuracağı belirtildi.
Nehir'in babası Erkan Aslan, karlar eriyince tekrar bölgede arama çalışması başlatılmasını isteyeceklerini belirterek, "Hep aklımdaydı. Karlar eriyince tekrar arama yapılması için istekte bulunacaktım. Ama Nehir benim yanı başımda 50 metre ötemde bulundu. Burada bulunacağını hiç tahmin etmezdim. Ömrümün yettiği kadar Nehir'i bulmak için gidecektim. Eğer aklımızda şüpheler var. Her şey yapılacak otopsiden sonra ortaya çıkacak" dedi.
Anne Hatice Aslan ise, "Aradık aradık bulamadık. Bir kemik bulduk. 5 aydır evimde taziye vardı. Bugün sona erecek. Herkes aradı bulunamadı kızım gözümün önündeymiş ciğerim yanıyor. Nehir'in bulunduğu yere bakamam artık kızımın kemiklerini orda" diyerek gözyaşı döktü.
Hatice Aslan Nehir'i arama çalışmaları sırasında dünyaya gelen ve Irmak adını verdikleri kızlarıyla teselli buluyor.
Baba Erkan Aslan, 4.5 ay durmadan kızını aradığını İstanbul, Siirt ve yakın illere gittiğini belirterek, “Daha önce hayvanlarım vardı. Onlarla uğraşıyordum. Kızım Nehir kaybolduktan sonra yaklaşık 200 koyunumu sattım. Sadece Nehir’in sevdiği bir keçi yavrusu hariç, onu satmadım. Şuan komşunun hayvanları içinde, onlar bakıyorlar. Kızım bulunmasaydı üzerimdeki ceketi dahi satsam ben onu yine de aramaya devam edecektim. Ben 4.5 aydır durmadan aradım işimi gücümü her şeyimi bıraktım kızım Nehir’i bulmak için nerede bir haber duysam atlar gider bakardım” dedi
CHP HEYETİ TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU
Aslan ailesi taziyeleri kabul ederken CHP Van İl Başkanlığı da taziye ziyareti için Aslan ailesinin evine geldi. CHP Van İl Başkanı Cemal Şen olayın çok acı olduğunu belirterek, "Nehir çok derin izler bıraktı bu bölgede. Bizde Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ve tüm CHP adına aileye taziye ziyaretinde bulunduk" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim