Osman BEKLEYEN / VAN, () - VAN Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) yönetim kurulu, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in bir PKK'lının taziyesinde kendilerini hedef alan açıklamalarına, yazılı açıklamayla cevap verdi. Açıklamada milletvekili Üçer'in çözüm süreci boyunca katkısının ne olduğu da soruldu.
Kobani'de öldürülen bir PKK'lının 12 Kasım'daki taziyesinde konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Şengal ve Kobani için toplanan paraları haraç olarak değerlendirip kendilerini Van Valisi Aydın Nezih Doğan'a ihbar ettiği iddiasıyla VATSO Başkanı Nejdet Takva'yı eleştirdi. Milletvekili Üçer, konuşmasında, "Biz Şengal için yardım topluyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bizi haraç almakla suçlayarak valiye ihbar ediyor. Peki, biz Necdet Takva'ya şunu sorduk mu? Biz Şengal, Kobani için gönüllü yardımda bulunuyoruz sana ne? Halkımızın gönüllü desteğini haraç olarak değerlendiriyorlar" dedi. 
TSO'DAN SERT AÇIKLAMA
Bunu üzerine VATSO yönetim kurulu bir araya gelerek Milletvekili Üçer'in açıklamalarına yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi. Yazılı açıklamada şöyle denildi:
"HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Yönetim Kurulu Başkanımızı ve kurumumuzu hedef alarak, Rojava ve Kobani için toplanan yardımları haraç olarak değerlendirdiğimizi ifade edip, aynı zamanda ihbarcılık yaptığımız ima edilerek aslı astarı olmayan kınama beyanlarında bulundu. Üstelik bu açıklamaların bir taziye evinde yapılmasının örf ve adetlerimizde yerinin olmadığı gibi, samimiyetsizliğin de en güzel işaretidir. Bu açıklamaların somut bir mesnete dayanmadığını ve tamamı ile siyasi bir şovun ürünü olduğunu belirtmek isteriz. Göreve geldiğimizden bu yana bizimle hiçbir iletişim içerisine girmemiş, esnafımızın, tüccarımızın, halkımızın temel sorunları konusunda hiçbir girişimi olmamış milletin vekilinin takındığı tutumu hedef gösterme, bireysel siyasi alan yaratma çabası olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz." 
'ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKIN NE?'
Milletvekili Üçer'in çözüm sürecine katkısının da sorgulandığı açıklamada şöyle devam edildi:
"Kimse şehrimizin, bölgemizin, halkımızın karşı karşıya bulunduğu ekonomik kriz ve konjüktürel gelişmelere bağlı olarak yaptığımız çalışma ve beyanlara 'sana ne' diyemez. Adama sorarlar. Sen ne yaptın. Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olan çözüm sürecine nasıl bir katkı sundun? 2011 depremi sonrası ilimizde oluşan ekonomik ve sosyal sorunlara karşı geliştirdiğin çözümler nelerdir? Bu kentin tüccar ve esnafının yaşadığı ekonomik sıkıntıları kendine dert ettiğin oldu mu? Bizlere karşı geliştirilen tutum, tamamıyla siyasal alan oluşturma kahramanlığından ve fırsatçılığından öte bir davranış değildir, tutarlılığı da kalmamıştır. Millete hizmet etme ve sorunlarını çözme görevi bulunan vekilin tehdit, kınama, hedefe koyma gibi hakkı ve haddi olmayan yaklaşımlarını duyarlı halkımızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyor, bu kişisel tutumunun mensubu bulunduğu siyasi parti tarafından ivedilikle değerlendirilerek, hakkında gerekli işlemlerin yapılması beklentimizi belirtmek isteriz." 

FOTOĞRAFLI
 

 

Kaynak: dha