Taylan YILDIRIM / İZMİR, () -
İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, İZSU'ya ait inşaatı yapan alt yüklenici firmanın başka bir firmaya vinç kurdurduğu sırada, takılan parçanın yerinden çıkması üzerine düşüp ölen Serkan Gültepe için cenaze töreni düzenlendi. Gültepe'nin ağabeyi Turan Gültepe, kardeşinin bir hafta önce işe başladığını, sigortasının olmadığını, vinçte de emniyet kemerinin bulunmadığını ileri sürdü.
Serkan Gültepe'nin yaşamını yitirdiği iş kazası, dün saat 07.30 sıralarında, Bornova İlçesi Kavaklıdere Mahallesi'nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından  yaptırılan İçme Suyu Arıtma Tesisi 1'inci Kısım İnşaatı'nda meydana geldi. adlı  Asıl yüklenici firma Avusturyalı 'Va Tech Wabag'ın, inşaatın bir bölümünün yapımı için iş verdiği DTN firması, bir süre önce beton ve inşaat malzemelerinin taşınması amacıyla bir firmadan kule vinç kiraladı. Geçen pazartesi günü de bu firmanın çalışanları, arıtma tesisinde kule vinci kurmak için çalışma başlattı.
BİRİ ASILI KALDI, BİRİ DÜŞTÜ
Çalışma yapan Serkan Gültepe ile Ali Ekber Alaca, dün sabah saatlerinde bir kısmı kurulu olan vincin üst bölümündeyken, taktıkları bir parçanın yerinden çıkması üzerine dengelerini kaybetti. İşçilerden Ali Ekber Alaca vinçte asılı kalırken, Serkan Gültepe zemine düştü. Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ağır yaralı Serkan Gültepe hayatını kaybetti. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Ali Ekber Alaca'nın tedavisinin devam ettiği, sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.
CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ
Acı olayın ardından Serkan Gültepe için, Çiğli İstasyonaltı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğlende kılınan cenaze namazının ardından Serkan Gültepe, Doğançay Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Serkan Gültepe'nin ağabeyi Turan Gültepe, kardeşinin bir hafta önce işe başladığını, sigortasının olmadığını, vinçtte de emniyet kemeri bulunmadığını ileri sürdü.
FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha