Bahar geldi diye sevinirken yağışlar yine geliyor! Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, yağışların Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile gece saatlerinde Kastamonu çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Türkiye'nin doğusu ile zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Erzurum, Ağrı, Bingöl, Elazığ ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile gece saatlerinde Kastamonu çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 5 derece artacak, Trakya çevrelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Trakya çevreleri ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra Kuzey Ege'nin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu sabah saatlerinde doğu kesimleri ile gece saatlerinde kuzeybatı çevrelerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Kastamonu çevrelerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimleri ile Erzurum, Ağrı, Bingöl ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, bölgenin doğusu ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı.(17)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde yer yer çok bulutlu.(17)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu.(22)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu.(21)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(22)

KONYA: Parçalı ve az bulutlu.(15)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (16)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu.(12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar, öğle saatlerinde hafif yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu.(7)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(14)
Editör: TE Bilişim