Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, 'Yeni yıla ağaç keserek değil fidan dikerek girelim' kampanyası kapsamında Yalova Kent Meydanı’nda 8 bin adet fıstık çamı dağıttı.

Vatandaşların yeni yılda çam süslemek için ormanlardan kaçak ağaç kestiklerini dile getiren Yalova Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Yetkililer, kampanyayla orman, ağaç sevgisi ve çevre bilincini geliştirerek, 'yılbaşı çamı' olarak kullanılan ağaç türlerinin kaçak kesiminin önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi. Kaçak kesimlerin önüne geçmek için ayrıca ağır yaptırımların uygulandığını ve bunun da sonuç vermeye başladığını ifade eden yetkililer, "Yıllar öncesi noel ağacı süslemek adına ormanlara girilip kaçak ağaç kesimi yapılıyordu ancak son yıllarda ağaç kesimi konusunda ağır yaptırımlar, başlattığımız kampanyalar çerçevesinde artık ağaç kesimi yok. Ülkemiz son yıllarda ağaçlandırma seferberliği ile beraber ormanlık alanları artıran bir ülke haline geldi. Özellikle genç kuşağımız ağaç dikimi konusunda çok duyarlı hale geldi. Genç kuşaklarda ağaç sevgisini artırmak amacıyla birçok çalışmalar yapıyoruz" dedi.
YALOVA ORMAN ISLETME MUDURLUGU, YILBASI NEDENIYLE VATANDASLARA 8 BIN ADET FISTIK CAMI FIDANI DAGITTI. FOTO-SUHEYLA GOZDERELILER/YALOVA, (DHA)
Editör: TE Bilişim