Erzincan’da 2008 yılında terör örgütünün mayınlı saldırısında yaralanan ve 7 yıldır yoğun bakımda tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) dün akşam şehit olan 40 yaşındaki Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenazesi, Ankara’dan askeri uçakla afyonkarahisar Askeri Havalimanı’na getirildi. Şehit Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenazesi, buradan memleketi Sultandağı İlçesi’ne bağlı Yakasenek Köyü’ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mükerrem Ünlüer, Ankara Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Zeki Salih Çolak, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güral Alpar, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, şehidin ailesi ve yakınlarıyla çok sayıda kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

İkindi vakti kılınması beklenen cenaze namazı, şehidin bazı yakınlarının yolda olması nedeniyle bir süre daha bekletildi. Şehidin eşi 40 yaşındaki Halime Tankül, kızı 14 yaşındaki Beyza Tankül ile oğlu 7 yaşındaki Burak Eren Tankül, tören öncesinde birbirlerine sarılarak teselli bulmaya çalıştı. Beyza ve Burak Eren, daha sonra babalarının Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunarak uzun süre başında bekledi. Yoldaki yakınlarının gelmesiyle köy meydanında İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazında şehidin eşi Halime Tankül ile kızı Beyza Tankül de cemaatle saf tuttu.

Sürekli dua ettiği gözlenen Halime Tankül, cenazenin omuzlara alınmasıyla gözyaşlarına boğuldu. Beyza Tankül ise babasının cenazesi askerler tarafından cenaze aracına götürülene kadar asker selamı verdi. Şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Yılmaz Tankül’ün, Tankül ailesinin üçüncü şehidi olduğu belirtildi. Şehidin merhum annesi Pakize Tankül’ün dedesi Ali Tankül ile baba Mehmet Tankül’ün dedesi Mehmet Tankül’ün Çanakkale Savaşları’nda şehit olduğu kaydedildi.
 
Editör: TE Bilişim