Erhan GÖĞEM/ GÖLBAŞI(Ankara), ()- KIRIKKALE'de mesleğe yeni başlayan öğretmenler ant içti, öğretmenlerden kurulu koro Türk Sanat Müziği şarkılarını söyledi.
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Buradaki törenin ardından Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde, kentte görev yapan öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan 'Öğretmen' konulu resim sergisi gezildi. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam eden programda konuşan Vali Ali Kolat, öğretmenliğin sıkıntılı ve zor bir meslek olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu noktaya gelmesinde öğretmenlerin çok büyük katkılarının olduğunu belirten Vali Kolat, "Bu anlamda öğretmenlerimizin donanımlı olması gerekiyor. Bizler de öğretmenlerimizin bu çabasını ve gayretini destekleyecek ortamını sağlamakla mükellefiz. Öğretmen bu toplumun önderi, öncüsü, terbiyecisi hem de öğreticisidir" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Çetin ise öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, belirtirken, "Emekliliği olmayan, günlük hayatta, her daim her yerde olmanız gereken duruş ve davranışınızla örnek olmanız gereken bir meslektir Öğretmenliğin en önemli eseri bir mevkide karşınıza çıkan öğrencinizdir. Eşsiz bir gurur vesilesi olan bir onurlu meslektir" diye konuştu.
Program, 'Öğretmen' konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerle emekli olan öğretmenlere ödül töreni, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ant içme ve öğretmenlerden kurulu koronun Türk Sanat Müziği şarkıları ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha