Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Cizre'de kutlamalar başladı. Sur Mahallesi Çarkendala mevkiinde yapılan kadın mitingine HDP'den de katılım oldu. İlk konuşmayı yapan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün Cizre'de ki kadınlar için kutlu, ölümsüz, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yıl olması dileklerinde bulundu. HDP kadın miletvekillerinden HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, DBP Kadın Meclisi Üyeleri katılım gösterdi. Irmak daha sonra çözüm sürecine ilişkin şunları söyledi: "Dün tarihi bir adım atıldı. Kürt halkının bu süreçte çok büyük emekleri var. Silah bırakmadan önce birçok şeyin daha yapılması gerekiyor. Biz silahı demokrasi yolunu açmak için kaldırdık"

HDP Milletvekili Aysel Tuğluk ise, "Biz kadınlara onurlu bir barış için çok büyük sorumluluklar düşüyor. Hem kadın kimliğimiz için, katledilmemek, öldürülmemek için. Özgecan gibi katliamların olmaması için örgütlenmeliyiz. Başka türlü bu zalim erkekle baş edemeyiz" şeklinde konuştu. 

Kadın katliamlarının sayısının arttığı şu günlerde miting düzenlenen Cizre'de kadınlar verilen konser eşliğinde eğlendikten sonra olaysız bir biçimde dağıldılar. 
Editör: TE Bilişim