Sincar Dağı’ndaki helikopter kazasında yaralanan ve İstanbul’da tedavi gören Yezidi Milletvekili Viyan Dahil’i Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hastanede ziyaret etti. Viyan Dahil, “Bu zulmü yapanların İslam’a inandıklarını düşünmüyorum’’ dedi.
Irak’ta IŞİD’ın saldırılarından kaçıp Sincar dağlarına sığınan Yezidilere yardım götürürken düşen helikopterde bulunan ve yaralı olarak kurtulan Yezidi Milletvekili Viyan Dahil ve ABD’li gazetecilerin tedavileri kaldırıldıkları Amerikan Hastanesi’nde sürüyor. Hastanede yaralıları ziyaret eden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, onlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İlk olarak Viyan Dahil’i ziyaret eden Başkan Hazinedar, Beşiktaş’tan Yezidilere gıda yardımı yapmak üzere yarın 2 Tır’ın Şırnak’a gideceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimat verdiğini, pazar günü de o bölgede olacağını belirten Murat Hazinedar, “Bu olayları görünce bir Müslüman olarak çok üzülüyorum. Daha yaşayacağımız çok acılar var gibi gözüküyor. Ama demokrasilerden, özgürlüklerden vazgeçmemeliyiz. Bu nedenle ben daha özgürlükçü bakıyorum. Bu nedenle ‘1 Eylül Barış Günü’nde Hakkari’de olacağız’’ dedi.
"1 EYLÜL BARIŞ GÜNÜ’NDE İNŞALLAH HAKKARİ’DE OLACAĞIM”
Başkan Hazinedar’ın konuşmasını yüzündeki gülümsemeyle cevap veren Yezidi Milletvekili Viyan Dahil, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Viyan Dahil şöyle konuştu: “Bu zulmü yapanların İslam’a inandıklarını düşünmüyorum, İslam’ın yapacağı bir şey olmadığına inanıyorum. Bunu insanlık dışı teröristlerin yaptığını biliyoruz. Bizim aslımız Hakkari’ye dayanıyor. İnşallah ‘1 Eylül Barış Günü’nde ayağı kalkacağım ve sizin yanınızda olacağım.”
Kaynak: iha