İzmir'in tarımda öne çıkan ilçelerinden Torbalı'da 400 bin dönüm tarım arazisinin 80 bin dönümü zeytinlik. Özellikle dağ köylerinde toplam 1.5 milyon zeytin ağacı bulunuyor. 20 zeytinyağı fabrikasının olduğu ilçede, Torbalı Ticaret Odası (TTO) Ayvalık kadar kaliteli zeytin ve yağ üretildiğini belirterek tanıtım çabasına girdi. 

Yapılan çalışmalarla zeytinin kolonyası üretildi, patenti alındı. Torbalı'da yıllardan bu yana faaliyet gösteren 'Volkan Kozmetik'in sahibi Rahmi Yakışıklı tarafından hazırlanan, zeytin çiçeği, yaprağı ve zeytinyağı ekstratı kullanılarak yapılan zeytin kolonyası, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile meclise girdi. Geçen hafta meclise kayıt için giden Yıldırım, basın mensuplarına ve meclis çalışanlarına İzmir Saat Kulesi şeklindeki şişe içinde zeytin kolonyası ikram etti.

HEDEF TİCARET DEĞİL TANITIM

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, yöresel bir ürünü farklı bir anlayışla geliştirerek ilçenin tanınmasına katkı sağladıklarını belirtti. Olgun, yılbaşında kamu kurumlarına, bürokratlara, sanatçılara zeytin kolonyası göndererek, bilinirliği artıracaklarını söyledi. TTO'nun zeytin kolonyasından ticari gelir sağlamadığını, tanıtımı hedeflediklerini ifade eden Olgun, kolonyayı üreten fabrikaya gelen siparişlerin arttığını söyledi.

MAKAMINDA KULLANIYOR

Torbalı Belediye Başkanı AK Parti'li Adnan Yaşar Görmez de, zeytin kolonyasını makamına gelen misafirlere ikram ettiğini ve çok beğenildiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Önce şaşırıyorlar. Zeytin kolonyası olduğunu söylediğimde bir daha istiyorlar. Limon kolonyasından daha çok beğeniliyor. Misafirler limon yerine zeytin kolonyası döküyor. Amacımız Torbalı'yı, şifa kaynağı zeytiniyle de Türkiye'ye tanıtmak." 
Editör: TE Bilişim