Bursa' da korkunç bir köpek saldırısı son anda engellendi. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir' de Erinç Pütün isimli bayan, köpek saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti. Bugün ise Erin Pütün' ün ölüme benzer bir ölümün daha adeta kıyısından geçildi. Hanesinden okuluna gitmek için ayrılan 12 yaşındaki Emir Güleç, mahallesinde pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. Zincirini kıran ve bakıldığı evden kaçan pitbull 12 yaşındaki talebeye saldırdı. Esnafın çevreden müdahalesi sonucunda küçük çocuk ölümün eşiğinden döndü ve ucuz kurtuldu. Olay kapsamında soruşturma başlatıldı.

Bursa'da okula giderken zincirini koparan pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 12 yaşındaki E.G. adlı erkek çocuk hastanelik oldu. Pitbullun üzerine atlayıp sırtını ve bacağını parçaladığı çocuğu esnaf son anda kurtardı.

Olay Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi'nde önceki gün meydana geldi. İddiaya göre, 12 yaşındaki E.G. sabah saatlerinde okula gitmek için evinden ayrıldı.
Bu sırada apartmanın önünde arkadaşı O.K. (16) ile karşılaşan E.G., O.K.'nin yan taraftaki boş bir evde beslediği pitbull cinsi köpeğe bakmak istedi. İki genç birlikte köpeğin bulunduğu yere giderken, zincirini koparan pitbull açık olan kapıdan çıkıp bir anda karşılarına çıktı. Köpek E.G.'ye saldırıp sol baldırını ve sırtının bir bölümünü parçaladı. O.K. köpeğini önlemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Köpek, çevredeki esnafın müdahale etmesiyle güçlükle kontrol altına alındı.
Kanlar içerisinde kalan E.G. sağlık ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane tarafından 5 gün rapor verilen E.G., köpeğin yere düştüğünde kendisine saldırmaya devam ettiğini, mahalle sakinlerinin kendisini kurtardığını anlattı.


İĞNEYLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yaralı çocuğun ailesinin şikayeti üzerine polis ve Yıldırım Belediyesi Zabıta ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, köpeği iğneyle uyuşturup kamyonetle hayvan barınağına götürdü. Baba Özcan G., oğlunun saat 07.00'de okula giderken köpeğin saldırısına uğradığını belirterek, "Kapıdan çıktıktan sonra oğlum, köpekle karşılaşmış. Köpekle uzun süre boğuşmuşlar, sol baldırından ve sırtından ısırmış. Hastane 5 gün rapor verdi. Köpeğin sahibini bulduk ve işlem başlattık. Köpek normalde boş bir evde kalıyor. Evin kapısı açık unutulunca evden çıkıyor. Oğlumla karşılaşınca sol ayağını parçalamış. Mahalledeki esnaf oğlumu köpekten zor kurtarmış" dedi.

Editör: TE Bilişim