Zonguldak Ereğli' de ki maden ocağında kara gün! Nevzat Candan mevcut olan doğum gününde maden ocağında meydana gelen göçük ile hayatını kaybederek şehitlik mertebesine ulaştı. Doğum günü olan Nevzat Candan, Zonguldak' ta maden ocağında göçükte kalarak ölmesi ile tüm yürekleri burktu, dağladı. 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında sabah karşı meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de yaralandı. 

Göçük Zonguldak Ereğli Taşkömürü Kurumu Armutçuk müessesesinde yaşandı. Enkaz altında kalan madencilerden 39 yaşındaki Nevzat Candan hayatını kaybetti. Yaşar Özdemir ise yaralı olarak kurtarıldı. Göçükte Yaşar Özdemir üzerine düşen tahkimat ve köür parçalarının sebebiyle bacağı kırılmış olarak Zonguldak' ta hastaneye kaldırıldı. Ereğli' deki mesai arkadaşlarının çalışmasıyla göçük altından çıkarılan Nevzat Candan ile Yaşar Özdemir ve göçük sırasında şoka giren Hüseyin Demirdöven Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu yaptığı açıklamada, olayın kömür üretimi sırasında meydana geldiğini belirtti.  ' Yaşar Özdemir'in ise ayağı kırıldı. İş kazası gören maden işçimiz Hüseyin Demirdöven ise şoka girdi. Çok üzgünüz" dedi.
Nevzat Candan'ın babası Hasan Candan, "Allah'ın takdiri. Yer altını ben de bilirim. Ama nasıl oldu bilmiyorum. Ben de madende 18,5 yıl çalıştım. Oğlum da 2000 yılında madene girdi." diye konuştu. Evli ve 3 çocuk babası Nevzat Candan, tüm Türkiye' yi yasa boğdu
Editör: TE Bilişim