Durmuş SEVİNDİK / ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Koşusu'nda öğrenciler dereceye girebilmek için mücadele etti.
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği'nce Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda düzenlenen koşuya 6 okuldan 50'ye yakın öğrenci katıldı. Yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar ve genç erkekler kategorilerinde yapılan yarışta öğrenciler dereceye girebilmek için mücadele etti. Özellikle yıldız kızlar ve genç kızlar kategorilerinde bazı öğrenciler parkuru tamamlamakta güçlük çekti. Yorulan bazı öğrenciler yarışı bırakmak zorunda kaldı. Bitiş çizgisine ulaşanlardan bazıları yargunluktan kendini yere bırakırken, bazıları da bayıldı. Öğretmenlerinin müdahale ettiği öğrenciler, kısa süre dinlendikten sonra kendine geldi. Koşu sonunda kategorilerinde ilk 3'e giren öğrencilere madalya verildi.
Atletizm İl Temsilcisi Erol Emral, koşuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen yazının okullara geç ulaştırılması nedeniyle katılımın geçen yıla göre daha az olduğunu söyledi.
FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha