Giresun Kamu Hastaneler Birliği ve Giresun Devlet Hastanesi katkılarıyla Görele Devlet Hastanesi’ne kazandırılan "Ekokardiyografi" cihazı kullanılmaya başlandı.
Çevre Devlet Hastaneleri’nde bulunmayan ve kalp hastalıklarının teşhisinde büyük önem taşıyan ekokardiyografi cihazı, Görele Devlet Hastanesinde hastaların tedavisinde kullanılmaya başlandı. “Ekokardiyografi" cihazının bölge halkının hizmetine sunulduğunu belirten Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cihan Sedat Aytünür, “Hastanemizde uzun zamandan beri eksikliği hissedilen yaklaşık değeri 45 bin dolar olan ekokardiyografi cihazı halkımızın hizmetine sunulmuştur. Özellikle kalbin görüntülenmesi için geliştirilen ekokardiyografi cihazı kardiyoloji uzmanı için olmazsa olmaz en önemli cihazıdır. Doğuştan olan ve sonradan oluşan pek çok kalp hastalığının teşhis ve tedavisinde kullanılan bu cihaz, hastalarımız için çok önemlidir. Bu cihazın hastanemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Aytünür, Hizmete giren "Ekokardiyografi" cihazı ile artık hastaların uzak il merkezlerine gitmelerine gerek kalmadığını söyledi.
Kaynak: iha