Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Google, piyasada uzun süredir söylentileri dolaşan "Gözlük Projesi" adını verdiği teknolojiyle ilgili çalışmalarını açıkladı.

Bu yeni teknolojiyle kullanıcı, gözünün üst kısmından internet bilgilerine erişimini sağlayan bir video ekranı, bir mikrofon ve zenginleştirilmiş gerçeklik gözlüğü sayesinde farklı hizmetlere ulaşabiliyor.

İnternetteki tanıtım videosu kullanıcının, bu yüksek teknolojili gözlüğü taktığında fotoğraf çekebildiğini, hava durumu, günlük hatırlatmalar gibi hizmetleri kullanabildiğini gösteriyor.

Bazı uzmanlar ise, söz konusu teknolojinin henüz piyasaya çıkabilecek yeterliliğe sahip olmadığını belirtiyor: "Google'ın videosu, günlük yaşantınızda arkadaşlarınızla iletişim kurmak için yapabileceğiniz tüm sıradışı şeylerden bahsediyor. Ancak şirketlerin bunu nasıl yapacağından ve nasıl reklam göndereceğinden bahsetmiyor. Yani mağazanın önünden geçiyorsunuz ve önünüze reklamlar çıkıyor. Peki ya alışveriş yapıyorsanız ve bir ceket deniyorsanız nasıl olacak? Kamera baktığınız ürünü tanıyabiliyor ve size ceketin indirimde olup olmadığını söyleyebiliyor mu?"

Ancak geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen Google'ın "Gözlük Projesi", gizlilikle ilgili ciddi soru işaretleri doğurdu. Henüz bir proje halinde olan bu süper teknoloji ürününün fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor.