Cumhuriyetin ilanının 91.yıldönümü etkinlikleri Gümüşhane’de Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında düzenlenen törene Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile öğrenciler katıldı.
Vali Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Eren ve Belediye Başkanı Çimen tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Törende daha sonra Vali Yücel Yavuz’un anıt şeref defterine yazdığı mesaj okundu. Vali Yavuz mesajında Atatürk’ün Türk milletine hediye ettiği ve en büyük eseri olan Cumhuriyetin 91.yıldönümünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Vali Yavuz, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak azim ve kararlılığında olduklarını belirterek, defterde şu cümleleri kullandı: “Bu mutlu günde büyük Türk milleti, emanetin olan Cumhuriyetin ve demokrasinin bilinci içinde ve onların yılmaz bekçileri olarak dimdik ayaktadır.”
Kutlamalar yarın Valilik Makamında tebrikleri kabulü, Yeni Şehir Stadyumu’nda Bayram Töreninin yapılması ve akşam Fener Alayı ile Vali Yavuz ve eşi Şengül Yavuz tarafından halka açık Cumhuriyet Resepsiyonu verilmesi ile son bulacak.
Kaynak: iha