Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe kongresi gerçekleştirildi. Tek listeyle gerçekleştirilen kongrede eski Belediye Başkanı Selami Bostan ilçe başkanı seçildi.
Torul Belediyesi Düğün Salonunda yapılan kongreye MHP İl Başkanı Orhan Mazman, Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Genel Meclisi üyesi Hayati Topçu, MHP Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener, Torul ilçe teşkilatı ve partililer katıldı.
Divan Başkanlığını Akın Üstün’ün yaptığı kongrede İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ali Ateş, Nadim Aydın ve Bilal Özdener’in divanda üye olarak yer almaları ilginç bir görüntü oluşturdu.
Kongrede konuşan Bostan, bundan önce 2 dönem Belediye Başkanlığı yaptığını belirterek, Haziran ayında ki seçimlere şimdiden hazırlandıklarını ve hep birlikte hareket edeceklerini söyledi.
MHP İl Başkanı Orhan Mazman ise MHP kongrelerinin her zaman bir hizmet yarışı şeklinde geçtiğini belirterek, kongrelerin hiçbir zaman kaybedeni olmadığını söyledi. Mazman, Torul’da tek liste olarak seçime gittiklerini belirterek, önceki dönemlerde görev yapmış tüm teşkilat üyelerine teşekkür ederek, yeni seçilenlere de başarı dileklerinde bulundu.
Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı da konuşmasında Torul’da Belediye seçimlerinin 5 oyla kaybedildiğini hatırlatarak, bundan sonra ki seçimlerde daha başarılı olmak için daha çok çalışacaklarına değindi.
Tek listeyle gidilen seçimde 122 delegeden 82 delege oy kullanırken, oyların tamamını alan ve 2004-2014 yılları arasında iki dönem Torul Belediye Başkanlığı görevini yürüten Selami Bostan, MHP Torul İlçe Başkanı seçildi.
Bostan’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Necat Özçubukçu, Bülent Açıkel, Erkan Parıltan, Abdi Tonyalı, Şükrü Akgül, Osman Sağlam, Hüseyin Kuku, Akmet Aksoy, Ersin Kalaycı, Hüseyin Selvi, Mustafa Demirel, Paşa Kopuzlu, Tuncay Hacialioğlu, Cengiz Pala
Kaynak: iha