17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrasında emniyette ve çeşitli kurumlarda cemaat yani Paralel Yapı temizliği başlamıştı. Başta emniyet olmak üzere temizlikler hala sürüyor.
Başsavcılığı'nca yürütülen emniyette Paralel Yapı iddiaları ile ilgili casusluk ve yasa dışı dinleme soruştırmaları çerçevesinde yakalanma emri çıkartılan 2 emniyet görevlisi teslim oldu.

Yakalanma emri çıkartılan fakat bulunamayan 2 emniyet müdürü emniyet tarafından gözaltına alındı. Emniyet müdür Halil K. ve emniyet amiri İsmail A., İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafınca Vatan Caddesi'nde bulunan müdürlüğe getirildi.

Parelel Yapı operasyonu ile beraber toplamda 115 emniyet görevlis için yakalanma emri çıkartılmıştı. Yapılan baskılarla 106'sı yakalanan görevlilerden 9'u bulunamıyordu. 24 Temmuz Perşembe gününün öğle saatlerinde 5 emniyet görevlisi daha sonra 2 emniyet görevlisi daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Böylelikle yakalanma emri çıkartılan 115 kişiden 113'ü yakalanmış oldu.

Yakalanamayan diğer 2 emniyet görevlisi için ise çalışmalar devam ediyor. Emniyet müdürü Mehmet Y ve Başkomiser Fatih T.'nin yakanması içi baskınlar ve operasyonlar hızla sürüyor.

Bilgi sızdırdığı öne sürülen 2 emniyet personeli de göz altına alındı. Toplamda gözaltına alınan görevli sayısı 117 olması gerekiyor. Diğer 2 emniyet görevlisi daha yakalanınca operasyonlarda yakalanma emri çıkartılan ve bulunamayan kimse kalmamış olacak.
Editör: TE Bilişim