Terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen hava saldırılarını koordine eden CENTCOM'un resmi Twitter hesabından, yerel saatle 12.29'da "Amerikan askerleri, geliyoruz, arkanızı kollayın. IŞİD" yazılı mesaj paylaşıldı.

Sayfada ayrıca #CyberCaliphate" (Siber Halifelik) imzasıyla atılan mesajda aralarında emeklilerin de bulunduğu ABD askerlerinin kişisel bilgileri ve askeri planlar olduğu iddia edilen bazı bilgiler yayımlandı. Diğer bir mesajda ise, "IŞİD burada, tüm askeri üslerinizdeki bilgisayarlardayız" ifadesi yer aldı.

Öte yandan CENTCOM'un Youtube hesabı da yine aynı içerikli bir siber saldırıya uğradı. Youtube sayfasında da IŞİD yanlısı bazı videoların konulduğu görüldü.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan bir yetkili de, CENTCOM'un Twitter ve Youtube hesaplarına yönelik saldırıyı doğrulayarak, "konuyla ilgili uygun tedbirleri alıyoruz" açıklamasında bulundu.

TWITTER, HESABI ASKIYA ALDI

Öte yandan, CENTCOM'un resmi Twitter sayfasına ulaşmaya çalışanlar 'Görüntülemeye çalıştığın profil askıya alınmıştır' mesajıyla karşılaşıyor.



"Olayı araştırıyoruz ve ciddiye alıyoruz"


Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, konuya ilişkin, "Bu kesinlikle araştırdığımız ve ciddiye aldığımız bir şey" dedi. Büyük çaplı bir veri sızması ile bir Twitter hesabının saldırıya uğraması arasında önemli fark olduğuna işaret eden Earnest, "Dolayısıyla olayın boyutunu şu anda araştırıyoruz ancak bunun ötesinde bir bilgiye sahip değilim" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan da CENTCOM'un Twitter ve YouTube sayfalarının derhal askıya alındığı, saldırıda gizli bilgilerin ele geçirilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi. Pentagon sözcülerinden Steve Warren, "Bu bir tür muziplik ya da vandallığın biraz ötesi. Rahatsız edici, ancak hepsi bu. Bu (saldırı), operasyonlarımızı hiçbir şekilde risk altına sokmuyor" ifadesini kullandı. Warren, Pentagon yetkililerinin, bu tüm kamuya açık web siteleri için askeri şifreler ve diğer güvenlik tedbirlerinin yeterli düzeyde olması konusunda Twitter ve YouTube ile temas halinde olduğunu da aktardı.

Konuyla ilgili CENTCOM'dan yapılan açıklamada da, siber saldırıda CENTCOM'un operasyonel askeri ağlarının tehlikeye girmediği ve CENTCOM'a herhangi bir operasyonel etkinin de söz konusu olmadığı belirtildi. CENTCOM, hesapları mümkün olan en hızlı biçimde yeniden açacağını ve bunu sadece bir "siber vandalizm" vakası olarak gördüklerini kaydetti. Terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen hava saldırılarını koordine eden CENTCOM'un resmi Twitter ve YouTube hesapları dün bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramış, hesaplarda IŞİD yanlısı video ve mesajlar paylaşılmıştı.
Editör: TE Bilişim