Şırnak Valiliğinde gelen resmi yazılı bilgilere göre;PKK/KCK örgütü içinde 7 kişinin terör örgütünden kaçıp Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olduğunu haberlerine ulaşıldı.  Şırnak'ın Silopi İlçesi Habur Sınır Kapısı'nda biri kadın, ikisi 18 yaşından küçük 8 PKK'lı ortamlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak Valiliği, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 7 kişinin terör örgütünden kaçıp Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olduğunu açıkladı. PKK başı Abdullah Öcalan' ın yaptığı silah bırakma çağrısı ile PKK'  nın da teslimiyeti başladı. Artık kan dökülmeyecek diye umutlanan Türk Halkı, PKK karşısında kazandığı zaferi de kutlamakta.
Bu sene alınan verilere göre polise 25, jandarmaya 58 ve Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği’ne 505 olmak üzere toplamda 588 PKK’lının güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı.
 Şırnak Valiliğinin açıklamasında  7 terör üyesi PKK mensubu üyelerin teslim olması ile ilgili olarak "21.03.2013 - 03.03.2015 tarihleri arsında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK-KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlikgüçlerine teslim olan şahısların sayısı; polis sorumluluk bölgesinde 25, jandarma sorumluluk blgesinde 58, Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne 505 olmak üzere toplamda 588 kişi güvenlik güçlerine teslim olmuştur.Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir" denildi.


Editör: TE Bilişim