IŞİD'in baş aktörü olduğu Irak'taki iç savaşta pek çok insan hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. Musul başta olmak üzere pek çok bölgeyi kontrol altına alan Irak ve Şam İslam Devleti, destekçileri olan silahlı gruplarla yeni bölgeleri de işgal etmeyi planlıyor.
Irak ordusu ise IŞİD'le çatışmalara devam ederek önemli bölgelerin tekrardan kontrolünü eline almak istiyor. İşgal bölgelerini kurtararak otoriteyi tekrardan ele almak isteyen Irak hükümeti, ülekedeki huzuru tekrardan sağlamayı planlıyor.

Irak'taki iç savaştan en fazla etkilenen kesim ise şüphesiz tasafsız ve masum olan halk. Halkın bazı kesimleri evlerini terketmek zorunda kalırken bazı kişiler de ailelerini çatışmalarda kaybetti. Yaşanan gelişmeler sonrası Irak halkı insani ihtiyaçlarını da karşılayamayacak duruma geldi ve açlıktan, salgın hastalıklardan dolayı kayıplar veriyor.

AFAD Irak'taki insani ihtiyaçı gidermek açısından Irak'a destek de bulunmak istiyor. Yaşanan olaylar nedeniyle hem Irak halkı hem de Habur Sınır Kapısı'ndaki Silopi'deki vatandaşlar fazlasıyla etkilenmişti. Kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlara AFAD yardımı geliyor.

AFAD'tan gelen açıklamaya göre yardımın gönderildiği bölgede mobil koordinasyon merkezi kuruldu. Merkezde 4 depo çaıdır, tam donanımlı yardım tırı ve 6 personelle 24 saat boyunca yardıma muhtaç insanlara yardım ediliyor.

Irak'taki iç savaştan dolayı çeşitli ihtiyaçlarını gideremeyen halka yardım gönderen AFAD, yardım paketlerinde gıda, temizlik, ilaç, tıbbi malzeme, yatak ve battaniye gönderdi.
Editör: TE Bilişim