Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP), kongre sonrasında hayırlı olsun ziyareti için randevu talep ettiklerini söyledi. Helikopter kazasında 6 yıl önce hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verildiği cadde açılışı için Eskişehir'e gelen Destici, bazın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bazı yayın organlarında çıkan, MHP'den, istenen randevu hakkında açıklamalarda bulunan Destici, kongre sonrasında hayırlı olsun ziyareti için randevu talep ettiklerini söyledi. Yayın organlarında çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade eden Destici, “Birbirine yakın olan siyasi partiler, kongre sırasında genel başkan düzeyinde telgraf gönderir, hem bir heyet göndererek kongreyi takip ederler ve daha sonrada hayırlı olsun ziyaretinde bulunurlar. Ben MHP kongresinden sonra çok güzel bir hayırlı olsun mesajı gönderdim. Kongreye de geniş bir heyetle katıldık. Orada da arkadaşlarımız büyük bir teveccüh ile karşılandılar. Kongrenin hayırlı olması için kendilerinden randevu talebinde bulunduk. Randevu talebinin cevabını bekliyoruz. Bazı gazetelerde yazılan doğru değildir, sadece randevu talebidir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum” dedi.
“ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKTAN KAÇMAYIZ”
Seçime hazır olduklarını dile getiren Destici, MHP ile ittifak söylentileri hakkında sözlerine şöyle devam etti:
“Biz 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlere hazır bir partiyiz. Hatta hazır olan partilerin başında geliyoruz. 22 yıllık siyasi partiyiz. Deneyimli kadrolarımız var. Ada adaylık sürecimiz tamamlandı. Biz yaptırdığımız saha çalışmalarında gördük ki, BBP, 22 yılda milletin gönlünde bir teveccüh oluşturmuş. Yüzde 20 üzerinde bir potansiyeli var. Baktığınızda yüzde 20'lik potansiyeli olan bir parti baraja takılarak, mecliste milleti temsil edemiyor. Bu sadece bizim partimiz için geçerli değil. Biz bundan önce barajın kaldırılması içim mücadele ettik. Siyasi partileri ziyaret ettim. Şuanda bulunan Cumhurbaşkanımız bize kimse konuyla ilgili teklif getirmedi diyor. Ben hem sözlü hem de yazılı olarak bu teklifimi ilettim. Sadece iktidara değil, ana muhalefete de ilettim. Hiç birisi işlerine gelmediği için bunu dikkate almadılar. Ben tabanımdan ve milleten gelen taleplere kulak tıkamam. Milletimiz bizim onların onayladığı bir siyasi parti ile seçim işbirliği yapmamızı istiyor ve bunu da ülkenin menfaatine görüyorsa, o zaman biz de bize yüklenen sorumluluktan kaçamayız. Ben yelpazenin sağında olan başta MHP ve Saadet Partisi (SP), olmak üzere siyasi partilerle işbirliği yapabileceğimizi ve bunu sonuna kadar kovalayacağımızı ifade ettim. Açık bir siyasi partiyiz. Kapalı kapılar arkasında bir şey yapmıyoruz. Doğru olduğuna inandığımız her şeyi tereddüt etmeden yaparız.”
“BEN İSTERİM Kİ BÜTÜN CEMAATLER BİZİ DESTEKLESİN”
Cemaatlere çağrıda bulunarak BBP'yi desteklemelerini isteyen Destici, "Ben isterim ki bütün cemaatler bizi desteklesin. Memnun olurum. Bazı çevreler bu seçim ittifakından müthiş bir şekilde ürkmüşe benziyor. Korkmalarında da bir yanlışlık yok. Bu işbirliğin yapılan çalışmalar sonrasında iktidar olacağı ortaya çıkıyor. Ben bu çatıyı bütün cemaatlerin desteklemesini arzu ederim. Bütün cemaatlere de çağrım BBP'yi desteklemeleridir. Bunu da açık ve net olarak söylüyorum. Bir cemaatimizi paralel yapı olarak ilan etmişler. Bu durum onların kendi değerlendirmeleridir. Ortada bir örgüt varsa buna 10 yıldır yardım eden kim. Eğer bir örgüt varsa yardım ve yataklık yapanlar da yargılanır. Biz iktidara geldiğimiz de bir örgüt varsa yargılarız, ona yardım edenleri de yargılarız ama onlara bir indirim uygulayabiliriz. Bütün cemaatlere de eşit mesafedeyiz. Saygımız, sevgimiz vardır” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim