Sabah'ın haberine göre çifte cinayetlerin sırrı çözüldü. Ali Ekber Akgün'ün vurulmasından tam 9 saat sonra öldürülen Vedat Şahin ve korumasının infaz emrini, Hollandalı uyuşturucu baronu Dino Soerel ve Adıyamanlı ortağı R.Ö.'nün verdiği ortaya çıktı.

İstanbul İstinye'de Ali Ekber Akgün, Bentley marka otomobiliyle seyir halindeyken pusuya düşürüldü. Uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu saldırıdan 9 saat sonra ise ünlü mafya babası Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ve koruması Ferdi Topal, Nişantaşı Valikonağı'ndaki evinden çıktıkları sırada uzun namlulu silahtan açılan yaylım ateşi soncu hayatını kaybetti. Emniyet, yaptığı araştırmalarla çifte cinayetlerle ilgili önemli bilgilere ulaştı. Alİ Ekber Akgün ile Vedat Şahin ve Ferdi Topal'ın ölüm emrini, Hollanda uyuşturucu baronu Dino Soerel ile Adıyamanlı uyuşturucu kaçakcısı "Gerger grubu" olarak bilinen çetenin lideri R.Ö'nün verdiği iddia edildi.

PASSAGE DAVASI

NTV'nin haberine göre ise Ali Ekber Akgün cinayeti Hollanda'da da haber olmuştu. Çünkü Akgün, Hollanda tarihinin en büyük uyuşturucu mafyası davasının sanıklarından birisiydi. Lakabı 'Kimyasal Ali' olan 40 yaşındaki Akgün, ilki 1993’te işlenen seri mafya cinayetlerinin soruşturulduğu 'Passage' olarak adlandırılan dava kapsamında yargılandı. 'Passage' davası, 2007 yılında Peter la Serpe adlı mafya üyesinin itiraflarıyla başlatılmış, La Serpe’ye yeni bir yüz ve kimlik verilmişti.

BARONLA ESKİ ARKADAŞ

La Serpe’nin iddialarına göre, Akgün ve yakın arkadaşı mafya lideri Dino Soerel, 2005’te öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Kees Houtman ve 2006’da öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Thomas Van der Bijl cinayetlerini işleyen kişiler arasındaydı.
La Serpe ayrıca, Akgün’ün 2000-2004 yılları arasında aralarında mafya üyesi Atilla Önder’in de bulunduğu üç kişiye cinayet teşebbüsünde bulunduğunu öne sürmüştü.
Kara para aklama suçundan mahkûm olan Akgün, üç buçuk yıl hapiste kaldıktan sonra Aralık 2012’de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Akgün, 29 Ocak 2013 tarihinde Türkiye'de yargılandı ancak mahkumiyet kararı çıkmadı.
Dino Soerel

SOEREL KİMDİR?


Dino Soerel, uyuşturucu baronluğuna kapıcılıktan yükseldi. 1989 yılında cinayetten mahkum olan Soerel, kısa sürede yeraltı dünyası ile ilişkiye geçti ve uyuşturucu ticaretinde rol almaya başladı. 'Birçok kez yargılanan ve hakkında ciddi suçlar dile getirilen 'komiser' lakablı Soerel, cinayet, kaçakçılık gibi suçlarla dolu yaşamı sonrasında, son olarak 2010 yılında cinayetten tutuklandı ve hapse kondu.
Editör: TE Bilişim