Orhangazi'nin Kale Mevkii'nde keçi otlatan bir çobanı aynı noktada toplanan köpeklerin sürekli havladıklarını görünce yanlarına gitti. Yerde yatar halde bir erkek cesedinin olduğunu fark eden çoban polisi arayarak haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Orhangazi polisinden sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ve Cinayet Büro ekipleri de Orhangazi'ye gelerek inceleme yaptı. Polis olay yerindeki ilk incelemelerde, tanınmaz haldeki erkeğe ait cesette 3 adet bıçak darbesinin bulunduğu ayrıca cesedin boynunda sarılı bulunan pantolonla da boğularak öldürüldüğü ihtimali üzerine yoğunlaştı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Cesedin üzerindeki mont, kazak ve ayakkabının, 28 gün önce kaybolan İbrahim Yerli'ye benzemesi üzerine soruşturma bu yöne çevrildi. İbrahim Yerli'den 27 Ocak gününden bu yana haber alınamıyordu. İddiaya göre; İbrahim Yerli kaçırılmış ve kimliği belirsiz kişiler ailesinden fidye istemişti. Olayı derinlemesine araştıran Bursa Polisi olayın fidye istemek için olmadığını kısa sürede çözdü. Babasına ait ayakkabı dükkanını işlettiği öğrenilen İbrahim Yerli'nin kaybolmasının ardından ayakkabı dükkanının hemen bitişiğinde yine babasının ortak olduğu bir ekmek fırınında şoförlük yapan Ö.D. ile bir süredir kavgalı olduğunu belirleyen ekipler 28 yaşındaki Ö.D.'yi takibe aldı. Bir süre önce Ö.D.'nin evinde yapılan aramalarda sobada yanmış halde İbrahim Yerli'ye ait cep telefonu bulunmuştu. Ö.D. polise verdiği çelişkili ifadelerde önce cep telefonunu seyyar satıcıdan aldığını söylemiş daha sonra ifadesini değiştirip telefonu kendisine İbrahim Yerli'nin verdiğini, kendisinin de İbrahim Yerli'ye başka bir telefon verdiğini iddia etmişti. Ancak Yerli'ye ulaşamayan polis Ö.D. hakkında herhangi bir işlem yapmayıp takibine devam etti.

CESEDİN BULUNDUĞU BÖLGEDE DAHA ÖNCE ARAMA YAPILMIŞ

Erkek cesedinin Yerli'ye ait olduğunun belirlenmesinin üzerine tekrar harekete geçen ekipler, evli ve 1 çocuk babası Ö.D.'yi akşam saatlerinde Orhangazi'deki evinde gözaltına alarak Bursa Emniyetine getirdi. Zanlının sorgusunun devam ettiği suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. İbrahim Yerli'nin kaybolmasını soruşturan Polis, telefon sinyallerini takip etmiş cesedin bulunduğu bölgeden de sinyal almıştı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ekipleri günler önce cesedin bulunduğu bölgenin yakınlarında İbrahim'i aramış ancak çalışmalardan sonuç alınamamıştı.
Editör: TE Bilişim