Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi önünde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili gözaltına alınan zanlılardan 1'i tutuklama, 6'sı ise adli kontrol tedbiriyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde, 20 Şubat Cuma günü yaşanan ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili yürütülen soruşturmada, Çakıroğlu'nun bıçaklanması ve kavgaya karıştıkları şüphesiyle biri hastanede tedavisi devam eden 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltındaki 7 şüphelinin ifadelerinin alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şüphelilerden 6 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrol altına alınmaları, öldürme fiilini işlediği yönünde aleyhinde kuvvetli deliller bulunan 1 kişi de tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiştir. 1 kişi ise halen tedavi amacıyla hastanede bulunduğundan gözetim süresi uzatılmıştır."

Ege Üniversitesinde, öğrenciler arasında 20 Şubat Cuma günü çıkan kavgada 8 kişi yaralanmış, yaralılardan Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili 8 kişi de gözaltına alınmıştı.  
Editör: TE Bilişim