Kamuoyunda 'Çarşı davası' olarak bilinen, Gezi olaylarında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla suçlanan 35 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Yaklaşık 2 saat süren davada ilginç gelişmeler yaşandı. İddianamede şikayetçi olarak görülen polis memurları Çarşı Grubu'ndan şikayetçi olmadıklarını söylerken yine iddianamede 'bomba düzeneği' olarak geçen ve sanıklardan birinin evinde bulunan 'pet şişe ve içindeki madde' tanık polisler tarafından doğrulanmadı. Dava 26 Haziran'a ertelendi. Çarşı Davası'nda karar muhtemelen 26 Haziran'daki duruşmada açıklanacak.

16 Aralık'da gerçekleşen ilk duruşmaya Çarşı grubu büyük bir katılım yaparken bugün görülen davaya Çağlayan Adliyesi'ndeki yas nedeniyle toplum bir katılım gerçekleştirmedi. Duruşmaya sadece sanıklar ve az sayıda izleyici geldi. Bu izleyiciler arasında Uluslararası Af Örgütü'nden Barbara Neppert ve Almanya'da futbol davalarında uzman 2 kadın avukat da bulundu.  

Öte yandan Çağlayan Adliyesi'ne girişteki yoğun güvenlik önlemleri adliyenin girişinde uzun kuyruklara neden olunca sinirler gerildi. Zaman zaman yuhalama ve ıslık sesleriyle bu durumun protesto edildiği görüldü.


DAVAYA YENİ HAKİM BAKTI

Davanın hakimi Metin Tamirci, 4. Agir Ceza Mahkemesi'ne ataninca Fenerbahçe  ve Çarşı Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başına Ahmet Civelek atanmisti.

POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLMADI

Gezi Olayları'nın en ses getiren davalarından Çarşı Davası'nın 2. duruşmasında ilginç gelişmeler yaşandı. İddianamede şikayetçi olarak görülen 4 polis memuru şikayetçi olmadıklarını ve Emniyet'te ifadelerinin alınmadığını belirtti. Polisler ayrıca Çarşı Gurubu'nu görmediklerini ve onlarla çatışmadıklarını da söylediler. Olaylar sırasında yaralanan bir polis memuru da yaralanmasının sebebinin başka bir grupla yaşadığı çatışma olduğunu mahkemeye söyledi.

Editör: TE Bilişim