- Kazakistan Orta Asya'daki en önemli ortaklarımızdan biri. Son yıllarda Kazakistan ve Orta Asya'daki kardeşlerimizle bağlarımız kuvvetleniyor.
 
- (Avrupa Parlamentosu'ndan Ermeni soykırımı kararı geçerse Türkiye'nin tavrı ne olacak sorusu karşısında) Ne tür bir karar verirler onu bilemem benim bildiğim bir şey var. Biz niye millet olarak niye savunmada duruyoruz bunu anlamıyorum. Benim Cumhurbaşkanı olarak bir savunma derdim yok. Parlamentolarını açan ülkelere sesleniyorum. Benim ülkemde 100 bine yakın Ermeni var. Acaba kendi ülkelerinde kaç Ermeni var? Biz bu insanlara karşı herhangi bir tutumumuz olmadı. 

"AP'NİN KARARI BİR KULAĞIMIZDAN GİRER ÖBÜRÜNDEN ÇIKAR"

- Akdamar Adası'ndaki Ermeni kilisesinin renevasyonunu devletin kasasından yaptık. Orada ayinlerini yapıyorlar. Bunları yapan bir ülkeye karşı böyle bir tavrın içine girmek kabul edilebilir bir şey değil. Avrupa Parlamentosu hangi kararı alırsa alsın bu kulağımzdan girer öbür kulağımızdan çıkar. Çünkü Türkiye'nin böyle bir vabali kabul etmesi mümkün değil.
- ABD neder? Onlarla zaten sürekli konuşuyoruz. Aksi bir şey çıktığı zaman gereken cevabı veririz. 

"AĞRI'DA TÜM AYITLAR, FOTOĞRAFLAR ÖNÜMÜZDE"

- (HDP'nin Ağrı raporu) Bununla pek ilgilenmiyorum. Ben devletin kurumlarının bana verdiği raporla ilgileniyorum. Bütün kayıtlar fotoğraflar önümüzde. Onların anlattığı gibi bir şey asla söz konusu değil. Asker görevini yapmış, tedbirini almıştır. Ama askere ilk silahlı müdahale terör örgütünden gelmiş ve 4 askerimiz yaralanmıştır. 4 asker yaralanırken sessiz mi kalacaklar, onlar da gereken cevabı verdiler ve 5 tane bölücü terör örgütünün elemanı orada öldü.
 
"MEYDAN OKUYOR, YA SEN İŞİNE BAK"

- Biz yaralılarımızı orada bırakmışız partilerinin mensupları almış gelmiş, böyle bir şey söz konusu değil. Bunların çözüm süreci diye bir derdi yok. Bunları 6-7-8 olaylarında çok daha yakından tanıdık. Seçimler yaklaşıyor acaba biz barajı nasıl garantiye alırız diye terör estirmeye, baskı oluşturmaya başladılar. Kendileri için bir zemin oluşturma gayreti içindeler. Eş başkan olarak meydanlarda dolaşan zat iktidara şahsıma meydan okuyor. Ya sen işine bak. 
- Bunun alternatifi köy korucularının olduğu vatandaşlarımız da devreye girmiştir ama aslolan askerlerimiz birlikte yaralıları kurtarmışlardır, olayın aslı budur.

  

Editör: TE Bilişim