Aracın bedelinin 322 bin TL olduğu belirtilen açıklamada, haberi yapan gazetenin yöneticilerinin Görmez’i arayarak haberi tahkik ettirmeden yayınladıkları için özür diledikleri aktarıldı.

Taşıt Kanunu ve aracın alınışının yasal dayanağının anlatıldığı 15 maddelik açıklamanın dikkat çeken diğer başlıkları özetle şöyle:

Yoğun bir tempoda çalışan Diyanet İşleri Başkanlığı’na 2006 yılında 1 adet Mercedes S 350 model araç tedarik edilmişti.

Bahsi edilen makam otosu, yoğun faaliyet temposu içerisinde fazlasıyla yıpranmış ve artan hasarı nedeniyle zaman zaman Diyanet İşleri Başkanı’nın yolda kalmasına sebebiyet vermiştir.

Diyanet İşleri Başkanı 2010’da göreve başladığında makam aracının yenilenmesini kabul etmemiştir. Ancak aracın masraflarının artması sebebiyle 2013 yılında yeni bir araç temini için gerekli usul işlemleri başlatılmıştır.

2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’na ekli “T” cetvelinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na binek otomobil tahsisi izni verilmiştir.

Maliye Bakanlığı, başkanlık makamına tahsis edilecek otomobil için 350 bin TL’ye izin vermiştir. Bununla birlikte söz konusu aracın satın alma bedeli Maliye Bakanlığı’ndan alınan iznin de altında 322 bin TL olarak gerçekleşmiştir.

Aracın satın alma işlemleriyle ilgili her türlü ihale ve yasal prosedür Devlet Malzeme Ofisi tarafından icra edilmiş, satın alma işlemi 16 Kasım 2014 tarihinde tamamlanmıştır.

Başkanlık makamı için zırhlı bir makam aracı verilebileceği de ifade edilmiş olmasına karşın, Diyanet İşleri Başkanı bu talepleri de kabul etmemiştir.
Editör: TE Bilişim