10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminin yaklaşmasından dolayı adayların ve partilerin temposu arttı. Daha fazla vatandaşa seslenmek, daha fazla kişi ile iletişim kurmak için birbiriyle yarışan adaylar mitinglerine ve ziyaretlerine hız verdi.
Cumhurbaşkanı seçiminde yarışacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu, pek çok konuşma ve miting yaparak daha huzurlu bir ülke için çaba sarfedecelerin ifade ettiler.

5 partinin Cumhurbaşkanı seçiminde destekleyeceği çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ziyaretleri arasına asılarak idam edilmiş olan Türkiye'nin eski başbakanlarından Adnan Menderes ve görev arkadaşlarını da ekledi.

Kabirlerini ziyaret eden 5 partinin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, onlar için dua etti ve dua sonrası basın görevlilerine açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de bulunan demokratik düzen, huzur varsa bunun nedeni milletin bu ülke kurulduğu günden bu yana birbirine olan bağlılığıdır diyen İhsanoğlu, canlarını vatanları için feda eden şehitleri de göz ardı etmedi. Adnan Menderes ve görev arkadaşları sayesinde şuan Türkiye'de dikdatörlük, totaliter bir rejimin bulunmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı adayı, şuan bir demokrasi yarışı içerisindeysek bunun nedeni sağlam geçmişimizdir dedi.

Onlara her zaman vefa borcumuzun olduğunu söyleyerek, ülkeye hizmet eden bu güzel insanları ziyaret etmenin bir vefa borcu olduğunu dile getirdi.

Adnan Menderes'e karşı her zaman sevgi ve saygı ile dolu olduğunu söyleyerek ailesinden, babasından, kendisini bugüne getirenlerden hep Menderes sevgisi aldığını dile getirdi. Adnan Menderes ve görev arkadaşlarının taşıdığı demokrasi bayrağı zamanla bize gelmiş ve bizler de en iyi şekilde bu bayrağı taşıyacağız diyerek sözlerine son verdi.
Editör: TE Bilişim