10 Ağustos günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi yaklaştıkça Türkiye'yi seçim havası almaya başlıyor. Adaylar seçim çalışmalarını, tanıtım, miting konuşmalarına hız verirken partiler de destekledikleri adaylar için fazladan mesai yapıyor.
Cumhurbaşkanı seçiminde 9 partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Erdoğan'ın en büyük rakibi olacağı düşünülüyor. Özellike 9 siyasi partinin desteği ile köşke çıkma ihtimali de artıyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasından sonra Erdoğan'ın Başbakanlık görevi devam ederken Cumhurbaşkanı adayı olmasında da hiç bir engel görülmedi. Dolayısıyla resmen aday olan Erdoğan, destekçilerinden bu seçimde daha fazla oy bekliyor olacak.

Siyasi desteğin yanı sıra adaylar için ekonomik destek de bulunabiliyor. Cumhurbaşkanı adayları için açılan bağış hesaplarına yapılan bağışlara insanlar siyasi olarak desteklediği adayı ekonomik olarak da destekleyebiliyor.

Ekmeleddin İhsanoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan için açılan bağış hesaplarına ilk günden beri sürekli olarak para yatırılıyor ve seçim çalışmalarına destek olunmak isteniyor.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye İş Bankası'nda adın açılan bağış hesabında ne kadar biriktiği açıklandı. Açıklanan verilere göre 2 bin 172 destekçi adaylarına toplamda 2 milyon 130 bin 922 Türk Lirası bağışda bulunmuş.

Yasalar gereğince, bir adaya bir kişi en fazla 9 bin 82 lira 51 kuruş bağışta bulunabiliyor.
Editör: TE Bilişim