Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün atadığı rektörleri veto ettiğini belirtti.

Abbas Güçlü'nün 'Cumhurbaşkanı, sandığı değil YÖK’ü referans aldı. Gül’ün atadığı rektörleri veto etti!' başlıklı yazısı şöyle:

ERDOĞAN SANDIĞIN SESİNE KULAK VERDMEDİ

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk rektör atamasında, sandığın sesine değil, YÖK’e kulak verdi.

Atamalarda en fazla dikkat çeken unsurlardan biri de Abdullah Gül döneminde atanan rektörlerden pek çoğunun, sandıktan birinci çıkmalarına rağmen, önce YÖK’ten, sonra da Cumhurbaşkanı’ndan veto yemeleri oldu.

Görev süreleri dolan 14 rektörün yerine yapılan atamalarda kadın adaylar yine unutuldu.

Adnan Menderes, Balıkesir, Celal Bayar, Gebze Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam ve Mustafa Kemal üniversitelerinde, mevcut rektörler seçimlerde en fazla oyu aldılar. Ancak sandığın bu iradesi ne YÖK nezdinde ne de Cumhurbaşkanlığı sarayında kabul gördü. Onların yerine, seçimlerde ikinci ya da üçüncü sırada yer alan adaylar atandı.

Bu isimler arasında ANAP dönemi bakanlarından Ekrem Pakdemirli’nin oğlu Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli de bulunuyor...

Bazı üniversitelere ise dışarıdan ithal adaylar getirilerek seçimin kaderinin belirlendiği öne sürülüyor!..

Peki, dün farklı mıydı? Kesinlikle hayır. Sezer, Demirel ve Gül döneminde de fazlasıyla benzer uygulamaya şahit olduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 koltuktan 13’üne, YÖK’ün birinci sırasında gösterdiği adayları atadı. Kars Kafkas Üniversitesi’nde ise seçimde en yüksek oyu almasına rağmen YÖK tarafından ikinci sıraya kaydırılan mevcut Rektör Sami Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ikinci kez bu göreve getirildi...

Editör: TE Bilişim