Bombaların altında yaşama tutunmaya çalışan Filistinliler, hastanelerin de bombalanmaya başlaması ile nereye sığınacağını bilemiyor.
İsrail 7 Temmuz'dan başlattığı saldırılardan dolayı toplam 700'e yakın insanın ölmesine neden olurken 4 bin kişiyi de yaraladı.

İnsanlık dramının yaşandığı Filistin'e karşı her daim yardımını vereceğini söyleyen Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na Filistin Devleti'nden yardım talebi geldi. Bunun üzerine toplamda 640 bin dolarlık finans desteği yapıldı.

Gazze Şeridi'nde durmadan devam eden bombalamaların sonlanması ve ateşkesin imzalanması için gerekli adımların atılmasına vurgu yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada operasyonlardan dolayı insani ihtiyaçlarını karşılamayan Filistin halkının acil insani ihtiaçlarını karşılamak üzere harekete geçildiğini ifade etti.

Finansman desteği ile yakıt alınacak ve Gazze'deki hastaneler dahil olmak üzere tüm önemli kuruluşlara elektrik sağlanacak.

TİKA, AFAD ve Kızılay'ın başlatmış olduğu yardım kampanyaları ise halen devam etmekte ve çalışmalar sürüdürülmekte. İnsani yardımın her ülke tarafından yapılmasına dikkat çeken açıklamada bu konuda sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın aynı hassaslığı gösterilmesi istendi.

Açıklamanın sonunda Türkiye'nin bombalar altında yaşama tutunmaya çalışan Filistinli kardeşlerini hiç bir zaman yalnız bırakmayacağı ve elindeki tüm imkanlarla destek olacağı belirtildi.
Editör: TE Bilişim