Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayda kullanıldığı belirlenen 5 bıçağı ele geçirdi. Çakıroğlu'nun öldürüldüğü cinayet aletinin belirlemesi için ele geçirilen bıçakların kriminal incelemeye gönderildiği bildirildi.

Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği kavgada 7 kişinin daha yaralanarak farklı hastanelere kaldırıldığı, yapılan müdahalelerin ardından 5'inin taburcu edildiği 2'sinin ise halen tedavi altında tutulduğu öğrenildi. Taburcu edilenlerin gözaltına alınan 6 kişi arasında olduğu, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.  

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, İzmir’in Bornova ilçesinde toprağa verildi.
İzmir Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavgada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu için İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen törene, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıkulu, CHP ve MHP’den çok sayıda milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ailesi, arkadaşları ve onlarca vatandaş katıldı. Cenazede, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Çakıroğlu ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu’nun güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Türk Bayrağına sarılı cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bornova Pınarbaşı Mezarlığına defnedildi. Çakıroğlu’nun cenazesine yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Editör: TE Bilişim