İzmir Valisi Mustafa Toprak da, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın, olaylara ilişkin ihmal açıklamasına karşılık, ambulansın 20 dakikada yaralılara müdahale ettiğini, ayrıca polisin de bir eksikliğinin bulunmadığını söyledi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde formasyon dersleri alan ülkücü grup ile sol görüşlü ve doğu kökenli öğrenciler arasında bir süredir devam eden sözlü tartışmalar dün kavgaya döndü. Akşam saatlerinde okula gelen yaklaşık 40 kişilik ülkücü grup ile 20 kişilik karşıt görüşlü öğrenciler arasında, Edebiyat Fakültesi önündeki kafeteryada kavga çıktı.

Kavgada, Ülkü Ocakları’nın Ege Üniversitesi sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun yanı sıra, karşı gruptaki Nurullah Semo ve yine her iki gruptan 6 öğrenci yaralandı. Bacağından aldığı yarayla aort damarı kesilen Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Nurullah Semo’nun tedavisi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ederken, doktorlar yaralının hayati tehlikeyi atlattığını söyledi.

5 BIÇAK BULUNDU 7 GÖZALTI VAR

Polis görgü tanıklarının verdiği bilgi ve güvenlik kamerası kayıtlarından olaya karışanların kimlikleri tespit edildi. Hastanede tedavileri tamamlanan ve kavgaya karıştıkları ortaya çıkan 1’i ülkücü, 5’i doğu kökenli sol gruptan olmak üzere 6 kişi, gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Halen hastanedeki tedavisi devam eden ve başında polisin önlem aldığı Nurullah Semo için de yine gözaltı işleminin yapıldığı açıklandı.

Kavgaya karışan kişilerin sorgu işlemlerinin tamamlanmasıyla, adliyeye gönderilecekleri öğrenildi. Bu arada, kavganın olduğu bölgede de inceleme yapan polisin, olayda kullanıldığı saptanan 5 bıçak bulduğu bilgisi verildi.


POLİSİN ÖNLEMLERİ SÜRÜYOR

Ege Üniversitesi’ndeki olaylar sonrasında, polis de alarma geçti. Kentteki diğer üniversitelerin bulunduğu bölgelerde ve öğrenci yurtlarında, olası kavgaların önüne geçmek için önlemler alındı. Polis, zanlılardan Nurullah Semo’nun tedavi gördüğü, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de yine çevik kuvvet ekipleriyle, beklemeye başladı.

Bu arada bu kavga öncesinde fakülte yönetiminin başlattığı, karşıt görüşlülerin ders saatlerini değiştirme çalışmalarının da süreceği, önümüzdeki haftadan itibaren bunun da uygulamaya konulacağı öğrenildi.

CENAZESİ İKİNDİ DE KALDIRILACAK

Ege Üniversitesi Hastanesi morgundan gece alınan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun cenazesi, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılacak olan otopsinin ardından, Çakıroğlu için Özkanlar Fatih Cami’nde cenaze töreni düzenleneceği açıklandı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun cenazesi, ikindi vakti kılınacak olan namazın ardından da Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Polisin yoğun katılımın olmasını beklediği camideki, önlemlerini de yine sabah saatlerinden itibaren aldığı gözlemlendi.

Olayın ardından TBMM’de söz alıp açıklama yapan ve bu sırada da gözleri dolan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da gece yarısı, cenaze törenine katılmak üzere İzmir’e geldi. Törene Oktay Vural ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu da katılacak. 
Editör: TE Bilişim