Diyarbakır 'da yaşayan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'in evi polis tarafından arandı. Geerdink, arama sonrası gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Başına gelenleri Twitter hesabından duyuran Geerdink, Terörle Mücadele Şubesi’nden 8 polisin evine geldiğini ve ‘terör örgütü lehine propaganda yapmak’ suçlamasıyla kendisini gözaltına aldıklarını yazdı.

Geerdink, Twitter’daki hesabından şu mesajı paylaştı: "Terör polisi sekiz kişilik bir ekiple evimi aradı. Beni merkeze aldılar, Suçlama: Terörist faaliyet propagandası".

Diyarbakır'da yaşayan ve özellikle Kürt sorunu çerçevesindeki yazılarıyla bilinen Hollandalı gazeteci Geerdink, diken.com.tr sitesinde yer alan son yazısında, 2009'da Kandil ve Mahmur'daki kamplardan gelerek TÜrkiye 'ye giriş yapan 'Barış Grubu' üyesi Lütfü Taş'ın cezaevindeki ölümünü konu almış ve şöyle yazmıştı: "Taş’ın başına gelenler barış sürecini simgeliyor ve ne yazık ki sürecin bu yılki akıbetine dair bir işaret: Her ne kadar eninde sonunda barış isteyenler kazanacaksa da kısa vadede daha katlanılması gereken fedakarlıklar var."

Geerdink, "Yılın ilk bebek ve ilk cenazesi ortadayken Erdoğan’ı kim ciddiye alır?" başlıklı yazısını, "Erdoğan, 2015’te yoğunlaşacağı konulardan birinin Kürt sorununun çözümü olacağını söyledi. Ama, yılın ilk cenazesi ve ilk bebeğinin acı biçimde açık ettiği üzere, bu lafın pek de ciddiye alınacak bir tarafı yok" diyerek bitirmişti.
Editör: TE Bilişim