25 Temmuz'da kullanıma açılan Ankara İstanbul arasını 3.5 saat indiren Yüksek Hızlı Tren için tüm çalışmalar tamamlandı. Vatandaşlar, hızlı treni kullanarak rahat ve hızlı bir şekilde ulaşımını sağlayabilecek. Yüksek Hızlı Tren'e İstanbul'dan kolay ulaşım için İETT gerekli hat entegrelerini de bitirdi.
Yüksek Hızlı Tren ile Ankara İstanbul arası 3.5 saate düştü. Türkiye'nin en büyük illerinden ikisi olan Ankara ve İstanbul için böyle bir alternatif sunulması zaman sıkıntısı çeken kişiler için olduk yararlı bir uygulama oldu. Artık vatandaşlar hafta sonları dahi 1-2 günlüğüne Ankara'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Ankara'ya ziyarete gidebilir ve kısa bir sürede geri dönebilir.

Yüksek Hızlı Tren'e ulaşım için İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT, bu hat için 9 adet otobüs hattını entegre etti. Yarından itibaren hizmete başlayacak olan hatlar sayesinde Yüksek Hızlı Tren'e ulaşım da kısa sürede gerçekleşecek. Yüksek Hızlı Tren'in de zaman konusunda oldukça tasarruflu olduğu göz önünde bulundurulursa bütün çalışmalar meyvesini veriş gibi görünüyor.

İEET Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte Yüksek Hızlı Tren Pendik istasyonuna metro, metrobüs ve Marmaray gibi deniz yoluyla da ulaşım sağlanabilecek.

Yüksek Hızlı Tren İstasyonu'ndan Sabiha Gökçen Havaalanı ve Kartal Metrosu, KM20 numaralı hat ile bağlandı. Hali hazırda 16 numara hat, 16D hattı, 17 numara hatı, 222 hattı ile Kartal, Maltepe, Kadıköy ilçeleri ve Kadıköy Vapur İskelesi entegresi sağlandı.

132P hattı, 132V hattı, ile Sultanbeyli ilçesine bağlanırken, 16A hattı, D-100  karayolu bağlantılı hatlarla Uzunçayır Metrobüs, Harem, Üsküdar Marmaray ve deniz ulaımı entegresi oluşturuldu. 251 numara hattı ile Avrupa Yakası bağlantısı yapıldı.
Editör: TE Bilişim